fredag 17. august 2007



Å sitte ved Jesu føtter.
“ Mens de var på vandring, kom han inn i en landsby, og en kvinne ved navn Marta tok imot ham i sitt hus.
Hun hadde en søster som hette Maria. Hun satte seg ved Jesu føtter og lyttet til hans ord.
Men Marta var travlest opptatt med alt som skulle stelles i stand. Hun gikk da bort til dem og sa: Herre, bryr du deg ikke om at min søster har latt meg bli alene med å tjene deg? Si da til henne at hun skal hjelpe meg!
Men Herren svarte og sa til henne: Marta, Marta! Du gjør deg strev og uro med mange ting.
Men ett er nødvendig. Maria har valgt den gode del, som ikke skal bli tatt fra henne.” Luk.10:38-42


Jesus krever ikke at vi gjør så mange ting for han. Jesus brydde seg ikke så mye om de tjenestene Marta gjorde for han. Jesus satte mer pris på Maria som tok seg tid til å være i Jesu nærvær.


Slik er det fortsatt. Det Jesus ønsker er at vi skal ta oss tid til han. Sitte ved hans kne, og høre hans røst. Være i Guds nærvær. Det er der vi finner hvile.
Marta fant ingen hvile. Hun ble sliten av alle ting hun følte hun måtte gjøre, og litt irritert ble hun på Jesus også, som tok seg tid med hennes søster.
Marta følte at hun gjorde det rette, og hun var kritisk til sin søster.


Når man gjør seg strev og uro med mange ting, så blir man kritisk til andre kristne. Man tror man selv gjør det rette, men de bør komme til Jesus og spørre han. Jesus er kanskje ikke så opptatt av alle meninger man har gjort seg, eller alle gjerninger man gjør for Jesus. Jesus ønsker kanskje heller at man skal bruke tid til å bli kjent med han.


Når man bruker tid til å være i Jesu nærvær, så blir man kjent med sannheten og kjærligheten. Man kan ikke la være og elske Jesus når man blir kjent med Jesus. Hos Jesus forstår vi hva som er vesentlig, og det er der Jesus kan arbeide med oss.
Hos Jesus vår vi en fred som verden ikke kan gi.


Og man skal bli fylt av Den Hellige Ånd, et liv i overflod.
“ Den som tror på meg, som Skriften har sagt, fra hans indre skal det flyte strømmer av levende vann.” Joh.7:38


“ For hvor din skatt er, der vil også ditt hjerte være.
La hoftene være ombundet og lampene brennende! “ Luk.12:34-35