mandag 5. november 2007

Såkornet


Men dette er lignelsen: Såkornet er Guds ord.

De ved veien er de som hører, men så kommer djevelen og tar ordet bort fra deres hjerte, for at de ikke skal tro og bli frelst.

De på steingrunn er de som tar imot ordet med glede når de hører det. men de har ingen rot. De tror til en tid, men i prøvelsens stund faller de fra.

Det som falt balnt torner, er de som hører, og mens de vandrer fram, kveles de av bekymringer og rikdom og livets lyst, så de ikke bærer fullmoden frukt.

Men det i den gode jord, det er de som hører ordet og tar vare på det i et vakkert og godt hjerte, og bærer frukt i utholdenhet. (Luk. 8: 11-15 )

En lengsel etter vekkelse er også et såkorn. Gud vil at såkornet skal forøke seg . For Gud gir en lengsel om at himmelriket skal bli synlig her på jorden. Når vi får en lengsel etter å få se Guds rettferdighet.
En lengsel etter at mennesker blir frelst, og at Guds rike blir synlig.
Om vi deler ut såkorn til mennesker så blir de kansje ikke så interesserte. Hva skal de med et såkorn. De har kansje ikke så lyst på et såkorn.

MEN om vi legger såkornet ned i jorda (hjertet vårt) og lar det modnes der. Og passer på at lengselen får gro i en god jord, da vil det vokse!
For å ha en god jord, så trengs næring. Den næringen kan vi bare få i fra Gud. Ved å ha personlig kontakt med Gud, og bli ledet av han så får vi næring. Og ved å la han lede oss inn i en bønn der vi ber etter hans vilje vil lengselen få næring.

Jesus sier at de som kommer til han skal få det levende vann, som gjør at vi aldri skal tørste. Jesus sier også at han er Ordet som ble sendt til jorden for å vise menneskene Sannheten. Ved å lese i skriften som speiler Jesus, og være med Jesus som samstemmer med ordet, så vil vår jord få vann, så vår lengsel vil vokse.
Og når såkornet vi fikk fra Gud (vår lengsel) får vært nede i den gode jord, og får vokse når vi er i bønn, så vil vi se kornet komme helt av seg selv.
Og det vil bli vekkelse.
Og han sa: Med Guds rike er det som når en mann kaster såkornet i jorden.
Han sover og står opp, natt og dag, og kornet spirer og vokser seg høyt - hvordan det går til, vet han ikke.
Av seg selv bærer jorden grøde: først strå, så aks, så fullmodent korn i akset. Men når grøden er moden, sender han straks sigden ut, for høsten er kommet. (Mark. 4:26-29)

Lengselen glemmes ikke når det ligger i et godt hjerte! Men vi legger åpenbaringen i fra Gud ned i vårt hjerte før vi deler den med oss. Slik at vi gir mennesker korn istedet for frø! Og da vil budskapet fra Gud bli mer attraktivt.
Og ordet som ligger inni vårt hjerte vil bli en del av oss selv. Vi må bli ett med ordet vi deler med oss. Slik at vi kan formidle Guds Ord slik Jesus selv ville ha formidlet det.

Såmannen sår ordet.
Men de ved veien er de som ordet blir sådd i, og når de har hørt det, kommer straks Satan og tar bort ordet som er sådd i dem.

Og på samme måte de som blir sådd på steingrunn. Det er de som straks tar imot ordet med glede når de får høre det.

De har ingen rot i seg og holder bare ut en tid. Når det kommer trengsel eller forfølgelse for ordets skyld, faller de straks fra.
Andre igjen er de som ble sådd blant torner. Det er de som hører ordet, men verdens beymringer, rikdommens bedrag og lyst til andre ting kommer inn og kveler ordet, så det blir uten frukt.

Men dette er de som ble sådd i den gode jord: de som hører ordet og tar imot det og bærer frukt: noen tretti foll, noen seksti foll, noen hundre foll. (Mark. 4: 14-20 )