onsdag 26. mars 2008

Bønn


I går så hadde jeg ingen lyst til å be, og det fortalte jeg til Jesus. "Kom hit!" sa Jesus til meg og viste meg famnen sin. Jeg blir som et barn igjen når jeg er hos Gud.

Jeg kom til å tenke på noe helt annet og fortalte at jeg likte å gå til Messe, men at det er synd at når man kommer til det viktigste med Messen som er nattverden så får jeg ikke ta nattverd. Vet du hva du skal gjøre neste gang sa Jesus til meg. Etter velsignelsen hos presten så kommer du til meg, og så skal jeg gi deg nattverd personlig! , Det var en god ide` sier jeg. Det er jo ikke noe som er bedre enn å få nattverden av deg! Og så smiler Jesus til meg, og jeg smiler tilbake.

Så spør jeg om det egentlig er så viktig å be. Ja, det er veldig viktig, sier Jesus til meg. Så viser Jesus meg himmelen, og den er helt sort. Så forteller Jesus at når vi ber så sender vi våre bønner opp til himmelens rike så sprekker det i de mørke skyene slik at solen kan slippe fram.

Skal du be rosenkransen nå, spør Jesus meg. Og det vil jeg, for når jeg har vært hos Jesus så har jeg også fått mer energi.

På bloggen til Tuve så finns det et vakkert bilde av en nonne. Det bildet hadde blitt misbrukt på bloggen til aletheia , en blogg som gjør narr av og spotter katolikkers tro. Jeg som er norsk har ikke sett filmen nunnan som er blitt kåret til beste dokumentar, og jeg visste heller ikke noe om den. Men jeg syns det var litt kjent, og mente å ha lest i bloggen til den moderna munken hvor han hadde kommet med anbefalninger om en film om nunnan som han likte godt. Når det er krig i bloggverdenen så er det alltid fred å møte på bloggen til den moderne munken. Og selv om vi ikke har helt samme tro, så blir man møtt med respekt hos "munken" !
Kansje Aletheia kunne gå til den moderne munken for å søke råd om hvordan man bør være mot hverandre? ;)
Aletheia er pinsevenner(?), men jeg skal ikke si det helt sikkert. Men om de er det så kan jeg jo fortelle at det var i en pinsemenighet jeg fikk bekreftelser på hva som Jesus sa til meg personlig, og det var der jeg fikk ta imot Jesu hjerte, noe jeg har skrevet litt om her: Jesu hjerte og da kan man jo lure på om katolikker har en Jesus, mens Aletheia har en annen, selv om det virker så. Men pinsemenigheten jeg gikk til bekreftet ihvertfall den Jesus som senere ledde meg til den Katolske Kirken! ;)


Jeg skulle gjerne kunne tenkt meg å se dokumentaren om "nunnan". Jeg ser for meg at den er veldig vakker. Kansje den gjenspeiler nunnans hjerte. Hun må ha stor tro på Gud når hun tar et slikt valg. For finns det noe mer meningsløst enn det hun gjør, om Gud ikke finns? Men nå finns jo Gud, og da er det vel ingenting som er mer verdifullt enn å gi seg helt for Gud, og følge det kall Gud har gitt en i sitt hjerte!