tirsdag 2. september 2008

Teologi

Jeg tror ingen mennesker har den rette teologien til 100%. Det tror jeg bare Gud ER. Jeg elsker Jesus, det er derfor jeg er kristen!

Selv om jeg elsker Jesus og omgås med Jesus så har ikke jeg alle sannheter. Da hadde jeg vært Gud, men det er jeg ikke. Skulle jeg kunne vært dommer å sagt hva som var sannheten i alle ting, da hadde jo jeg vært Sannheten! Men det er jeg jo ikke. Men jeg elsker Sannheten, og Sannheten har åpenbart seg for meg. Jesus er for meg Ordet, og skriften er et speilbildet av Jesus. I Jesus får jeg den teologi jeg behøver for å bli kjent med Jesus. Jesus er Gud, og Han Er Sannhet, Han er Veien! Og Han er Livet!

Jesus har gitt meg en Fred som bare Han kan gi. Guds fred er som mat for meg, og jeg klarer meg ikke uten Jesus. Det er ikke så viktig for meg å finne den rette teologi annet enn det Jesus viser meg, for Guds visdom er så uendelig, så jeg vet den ikke kan romme i min tanke slik jeg er nå.

Men Jesus gir meg lys på Veien. Og det er noe som jeg prøver andre troslærer med. Fører de meg nærmere Jesus eller kommer jeg lenger vekk fra Jesus. Jeg har lært at det ikke kan komme noe imellom Jesus og meg, for da ser jeg ikke Veien så godt, og havner lett i grøften!

Jeg er veldig glad for at jeg snart skal få bli katolik. Det kjenns som vinteren kommer, og som om Gud har vist meg at det finns et hi jeg kan gå inn i. Et sted jeg kan hvile meg til vinteren er over.