onsdag 27. februar 2008


JAG ÄR DEN ENDE DOMAREN

3 juni 1994


Herre?
Jag är. Du lilla barn, ta emot Min frid. Min dotter, åtskilliga människor kommer till dig och frågar: ”Står allt väl till? Vad vill Jesus säga oss idag?” Du Egyptens dotter, detta är vad du skall säga till dessa människor: Jesus säger till dig, släkte, att du ännu inte har återhämtat dig från sjukdomen - du har inte på något sätt tagit avstånd från avfallet

Det allmänna avfallet över hela jorden.

och i ditt öga finns det mer än en bjälke. Släkte, fram till denna dag är kärleken försmådd... Trots detta väntar Jag i Min barmhärtighet tålmodigt på den lovsång som tillkommer Mig, er Gud. Jag väntar tålmodigt och ni måste uppnå ett rågat mått av era synder innan Min rättvisa drabbar er. Låt Mig säga som så här: återvänd till Mig och ångra era synder, förvandla denna öken som ni själva har blivit till en vattenrik trädgård, till en Edens lustgård - älska! Älska er nästa!

Omsätt evangeliet i handling och skärskåda inte er nästa, utan ta först bort bjälken ur ert öga. Bed ständigt. Lev heligt. Sov inte. Försona er med era bröder

Ett ord som betyder ”alla människor”.

och ni skall undgå döden. Förfölj inte det som är heligt. Bekänn era synder med ett uppriktigt hjärta och av hela er själ.

Det betyder också att späka sitt kött, att fasta.- bedra inte er själva.

Det är inte tillräckligt att gå och bikta sig, man måste verkligen känna att man har syndat och vara uppriktig när man bekänner sina synder.Er Skapare säger till er: Sky allt som inte är heligt, håll ögonen fästa mot himlen och bli den Allrahögstes vittnen. Ägna mer tid åt bönen och bönfall er Skapare att vara ert ljus och er ledsagare. Återvänd till Mig så att Jag kan två er från de synder ni begår dag ut och dag in. Er sjukdom är inte utan bot, trots att er skuld och era synder är så stora och som en svår pest täcker er själ - Jag kan sona er skuld. Jag kan förlåta er och hela er kropp... Den människa som älskar sitt liv kommer att förlora det och den som mister sitt liv i denna världen kommer att vinna evigt liv.

Ni är många som läser Mina budskap, men eftersom ni inte är rotade i Mig lyckas ni inte förstå budskapens innersta. Ni tolkar Mina budskap efter bokstaven, men lyckas inte tränga in i själva kärnan av budskapet! Sannerligen säger Jag er, den sanna friheten står att finna i det nya dop som Anden ger. Endast då, när Anden öppnar era ögon skall ni förstå Mitt Namns storhet och vidden av Min stora härlighet.

Visst måste ni förstå att vad ni sår får ni också skörda? Om ni sår split kommer ni också att bärga en skörd av fejder och tvedräkt, om ni sår anklagelser så kommer ni att bärga en självfördömelsens skörd, om ni sår smälek kommer ni att bärga en skörd av ert eget fall. Så kärlek och ni kommer att bärga en kärlekens skörd, så försoning och ni kommer att bärga en barmhärtighetens skörd. Utnämn inte er själva till domare - Jag är den ende domaren...

Som igår säger Jag er: Jag har inte kommit för att döma världen eftersom Jag är här för att rädda världen. Jag har kommit för att varna världen, så ni, som är snara att döma och som utsett er själva till domare, till er säger Jag: Ni har redan mött er domare! Säg till dem som frågar dig, Min dotter, om allt är väl, att hålla sig vakna, och ständigt be om styrka att överleva vad som väntar er. Detta räcker, Min dotter. Stå troget vid Min sida och var i oavlåtlig bön. Mitt barn, Jag, Jesus, skall hjälpa dig under denna långa resa som du för Min skull kommer att företa dig. Jag, Jesus, välsignar dig och fader Michael. Kärleken är nära dig. Ic.

tirsdag 26. februar 2008


A Prayer
by St. Pio of Pietrelcina

May Jesus comfort you

in all your afflictions.

May He sustain you in dangers,

watch over you always with His grace,

and indicate the safe path

that leads to eternal salvation.

And may He render you always

dearer to His Divine Heart

and always more worthy of Paradise.

Amen

++++++++++++
Bildet: Free Pictures Of Jesus Christ

The Jesus Prayer (of the Heart)


sung by nuns from St. Elizabetha Monastery, Belorussia "Lord,Jesus Christ, Son of God, have Mercy On Us, Sinners!"-
http://www.csg-i.com/icons/html/more_on_the_jesus_prayer.htm

mandag 25. februar 2008

Ett vackert minne


enkla Z skrivar i en kommentar till mig något som skulla tyda på att jag skulle känna kändisar i Stockholm. Men det var endast ett misförstånd. Men det är en artist i Stockholm som jag faktisk har dårligt samvete för. Han gav mig så mycket ock jag har inte gitt nånting tillbaks, inte engång ett tack... Jag bröt mitt löfte till honnom. Jag lovade att jag skulle besöka honnom om jag var i Stockholm, något jag inte gjorde själv om jag bodde i Stockholm i 7 år, 7 år efter att jag hadde träffade honnom.


Det börjar med att en kompis ock jag vill sykla til Skærgårdsgospel i Kragerø, Norge. Det här er länge sen. Det må vara 25 år sen nu. Vi var ca. 16 år gamle. Ock det var en rolig tur, men vi sycklade inte så mycket. På turen som var kansje på 20 mil, så fick vi hajk med en båt, två bilar ock en långradare. Men vi kom fram i varje fall.
Det var en fin vecka som det brukade vara på Skjärgårdsgospelet. Ock hem skulle vi få sitta på med husorkesteret som var på Skjærgårsgospelet. Vi var så heldiga att dom bodde i samme stad som oss.

På vegen till Oslo så kom vi över en bilolycka. Ock det var några artister från Skjærgårdgospelet . I varje fall, Ingmar Olsson ock två från gruppen "License" fick sitta på med oss, dvs. husorkesteret bil som körde dom till Oslo.

Jag kände inte till Ingmar Olsson då, men de två pojkerna från License hadde vi truffet inte så lång tid tillbaks. Engång dom hadde spelat tilsammans med Roland Utbult hadde min kompis ock jag hjulpet dom med övernattning efteråt. Hemma hos min kompis som jag övernattade hos, hos en prästdotter ock hennes bror som också var mycket musikintereserad.

Jag såg säkert bortkommen ut där jag satt i bilen till husorkesteret. Jag var trött ock hungrig, ock sa inte mycket. Men Ingmar Olsson var trevlig imot mig endå. Ock jag känner inte honnom, men han sa till mig att han kände för mig som sin egen syster. Ock så var han mycket poetisk. Han förtalde de vackraste dikter jag någonsinne har hört. Många, många... ock alt handlade om kärlek. Jag som kände mig som en bortkommen sau, var inte osynlig endå. Jag kände inte att jag var verd alt som hände, ock när Ingmar Olsson skulle gå så sa han till mig att jag måtte lova att besöka honnom om jag kom till Stockholm. Jag sa til honnom att han då kansje inte kom i håg mig. men han sa jag skulle bara berätta om denna turen, så ville han komma ihåg mig, ock jag lovade.

Det er ett dyrebart minne för mig, för han fick mig att känna mig älskad. Som en syster, som en människa. ord kan bety så mycket. Samme kärlek fant jag i Jesus några år efter. Den kärleken har aldri svikit. Men jag känner att jag aldri har fått tacka Ingmar Olsson för vad han gjorde för mig. Jag har dårligt samvete för att jag inte har fått tacka. Det ende jag har gjort är att bryte ett löfte. Det är litt som med Gud också. jag sviker, men Gud är kärlek endå. Förlåt mig.

"Du vet väl om att du är värdefull", är säkert lika känd i Norge som i Sverige. Ock det är en sång som alltid är lika vacker.


Ingemar Olsson

Du vet väl om att du är värdefull
Att du är viktig här och nu
Att du är älskad för din egen skull
För ingen annan är som du
*
Det finns alltför många som vill tala om
Att du bör vara si och så
Gud Fader själv, han accepterar dej ändå
Och det kan du lita på
*
Du vet väl om att du är värdefull ...
*
Du passar in i själva skapelsen
Det finns en uppgift just för dej
Men du är fri att göra vad du vill med den
Säga ja eller nej
*
Du vet väl om att du är värdefull ...

lørdag 23. februar 2008



Manasses bønn
fra de deutorikanoniske bøker


Kapittel 1

Bønn om tilgivelse Herre, du Allmektige, våre fedres Gud,

Abrahams, Isaks og Jakobs Gud

og deres rettferdige etterslekts Gud!

Du har skapt himmelen og jorden

med all deres prakt.

Med et bydende ord la du havet i lenker,

du lukket avgrunnen og forseglet den

med ditt herlige, fryktinngytende navn.

All skapningen frykter deg

og skjelver når du viser din makt.

Ingen kan utholde din kongelige herlighet,

din truende vrede er mer enn synderne kan tåle.

Men din nåde sprenger alle mål,

dine løfter kjenner ingen grenser.

For du er Herren, Den Høyeste,

barmhjertig og tålmodig;

stor er din miskunn.

Når vi lider for våre synder,

endrer du ditt forsett.

Du, Herre, har i din store godhet

gitt løfte om omvendelse og forlatelse

for dem som har syndet mot deg.

I din store miskunn

har du åpnet botens vei for synderne,

så de kan bli frelst.

Du, Herre, er de rettferdiges Gud,

og du krever ikke omvendelse av de rettskafne,

slike som Abraham, Isak og Jakob,

som ikke syndet mot deg.

Det er meg, synderen, du kaller til omvendelse.

For mine synder er flere enn sandkornene ved havet,

mine overtredelser er mange, Herre,

de er så uendelig mange.

Jeg er ikke verdig til å løfte mitt blikk

og se opp mot himmelen,

for mine misgjerninger tynger meg.

Jeg knuges ned av tunge jernlenker,

mine synder hindrer meg i å løfte hodet.

Jeg har ingen hvile,

for jeg har egget din vrede;

jeg har gjort det som var ondt i dine øyne.

Jeg stilte opp avskyelige gudebilder,

jeg laget dem i store mengder.

Men nå bøyer jeg kne i mitt hjerte

og bønnfaller deg om miskunn.

Jeg har syndet, Herre, jeg har syndet;

mine misgjerninger kjenner jeg.

Jeg ber og bønnfaller deg:

Tilgi meg, Herre, tilgi meg.

La meg ikke gå til grunne

med mine misgjerninger.

Gjem ikke på mine synder,

vær ikke evig harm.

Døm meg ikke til straff i jordens dyp,

for du, Herre, er de botferdiges Gud.

Også mot meg vil du vise din godhet,

for selv om jeg er uverdig,

vil din barmhjertighet frelse meg.

Jeg vil prise deg så lenge jeg lever.

Hele himmelens hær lovsynger deg,

og æren er din i all evighet.

Amen.

fredag 22. februar 2008

Den sanne gleden


Jeg har aldri følt veien som lang mellom den her verden og den usynlige. Som liten så hadde jeg to "hjelpere" som fulgte med meg. Når jeg var alene så kunne jeg gå inn til deres verden. Når jeg så første gangen "Alice in Wonderland" på film så var det som å se en verden jeg selv kjente. Men det var noe veldig veldig ensomt å komme til den verden, og det var noe dødt over den verden. Vennene var som filurkatten eller kaninen. Det var noe som var helt feil. Noe helt opp/ned og bak/fram.


Det var egentlig ikke noe drømmested. Det var et dødt sted bakom fasaden. Men det var et sted jeg kunne være når jeg ville vekk fra den virkelige verden.


Jeg hadde også funnet ut at det var en veldig ond kraft. Jeg hadde fått møte den en gang, og blitt veldig skremt. Men da så jeg han som han var, bare stygg og ond. Men han kunne også faktisk være ganske pen og love meg ting. Ja, det skjedde vel bare en gang, jeg opplevde den onde kraften slik.


Da Jesus dukket opp i livet mitt så fikk jeg virkelig oppleve at det også fantes en djevel. Det var som det skjedde en krig rett over meg. Djevelen som mente jeg tilhørte han. Jeg hadde fått et valg fra Gud. Et valg om å følge livet eller døden. Djevelen var rasende, men en gang så lovte han meg at han skulle bruke meg til noe stort og at han hadde planer for meg. Men jeg var ikke så fristet. Så kom beskyldningene i mot meg. I at jeg kom til å miste Jesus, fordi jeg egentlig ikke elsket jesus, og fordi jeg ikke fortjente Jesus. Jeg tror djevelen pekte på alt i mitt liv som det gikk an å komme på, og jeg trodde hver gang at jeg var fortapt. Men Jesus gjorde det alltid bra igjen. En gang så sa Jesus til meg at jeg kom til å lide martyrdøden, men at Jesus skulle være med meg. Jeg ble så glad for endelig så kunne jeg bevise at jeg elsket Jesus. Og når djevelen kom neste gang og fortalte meg om min uverdighet så kunne jeg frimodig fortelle at Jesu blod dekket over min synd, og da djevelen sa jeg ikke elsket Jesus nok, så kunne jeg triumfere med at jo jeg elsket Jesus og jeg skulle også få vise han det, fordi jeg skulle få dø for Jesus. Da forsvant djevelen fort!

Djevelen så jeg ikke noe mer til etter det, bortsett fra et par ganger.

Men etter noen måneder så sa Jesus til meg at jeg ikke skulle dø allikevel. Gud sa det bare for at han ville at jeg skulle vinne seier over djevelen. Jeg ble kjempeskuffet og kom i en krise. For kunne Gud lyve om slikt? Men så opplevde jeg at det var en prøve ganske lik den Abraham hadde fått om å ofre sønnen sin. Gud hadde bedt Abraham om å ofre sønnen, men det var bare en prøve.

"hjelperne" mine var det strengt forbudt å ha noe mere med å gjøre. Jeg fant jo ut hva de egentlig var etterhvert. Og åndeverden er en pervers verden. Akkurat som den gnostiske også. Jeg kjenner igjen verdenen. Alt er bare helt gale. Akkurat som i "Alice i Wonderland".

Etter å ha møtt Jesus så fasinerer ikke den verden meg noe mer. Det er bare falskt gull, falsk glede. Når man finner den rette gleden så vil man ikke ha noe annet. Men man må av og til gjennom mange prøvelser for å finne den sanne glede, det sanne livet. Men det er verdt det. Det er ikke gull alt som glimrer.

søndag 17. februar 2008


ALLT JAG BER OM ÄR: KÄRLEK - KÄRLEK - KÄRLEK
29 maj 1995

Det Heliga Landet
Sent på natten i Galiléen.

Jag sade: ”Jag skall vandra bort till Herrens ägor och söka hans ansikte.” Min mun har talat till dig: ”Sök hans heliga ansikte och finn nöje i hans ljuva leende, svara på hans kallelse, svara på kallelsen från hans land.”
Herre, du min konung! Du mitt hjärtas glädje. Du min själs källa, mitt hjärta fröjdar sig i din närvaro och min själ gläder sig åt din överflödande kärlek! Min enda kärlek kommer och visar sin förunderliga mildhet mot detta plågade land.

Din närvaro skall skänka dem hopp. Dina ögon är kända för att vända sig mot det som är rätt, och sann är din dom. Du mitt hjärtas glädje, är du hos mig eller gömmer du dig? Lyssnar du till detta svaga rop?

Vassula, vet du att Mina ögon aldrig lämnat dig, från den stund då du blev född? Jag är alltid med er och närvarande...!

Kom, säg bara en liten bön. Säg:
Lovad vare ditt Namn,
Åh, du som hör Min bön!

Lovad vare du, Herre
som frälste Min själ från avgrunden
Du blickade ned från höjden och såg Mig,
du ödmjukade Min själ genom fasta när jag vilade i Min moders sköte
Lovad vare din nåd
som förde Mig till ditt hjärta
som räddade och befriade Mig.

Gud, du är Min frälsning,
Min rikedom, Mina ögons ljus, och Mitt liv.
Du som dagligen hänför Min själ
och gläder Mitt hjärta med din
närvaro,
låt din närvaro komma Mig till del, den som är:
frid, okränkbarhet, kärlek och en
förlåtelsens ande.

Låt varje del av Mitt hjärta
med kärlek förkunna din härlighet
hör Min bön nu då Jag ären gäst på ett kort besök i ditt land,
hör Mig och svara Mig. Amen....

Detta är allt. Låt också Mina andra gäster, som Jag välsignar, läsa denna bön. Allt Jag ber om är: kärlek - kärlek - kärlek! Jesus är Mitt Namn. Ic.
+++++++++++++++++
Bildet: freecrosses.com

lørdag 16. februar 2008


«Vi er skapt for deg, o Gud, og urolig er mitt hjerte inntil det hviler i deg.» Augustinus
+++++++++++++++++++
Bildet: freecrosses. com

fredag 15. februar 2008


«Din herlighets skatter, Herre, lå gjemt i din himmels skjul. Men da din Sønn, vår Herre og gjenløser hang på korset, åpnet soldaten hans side med et spyd og vår frelses sakramenter rant ut som blod og vann. Nå legger vi ikke bare fingeren eller hånden i hans side slik Thomas gjorde. Vi trer selv inn gjennom den åpne port, helt inn til din sjels helligdom der all Guds fylde bor, og all vår trøst og frelse.»
..............................
Bildet: freecrosses. com

Who Is This Man

torsdag 14. februar 2008


KYRKAN HAR FÖRSUMMAT ANDAKTEN
TILL MITT HELIGA HJÄRTA
San Antonio, USA
9 december 1996
Var i frid. Säg till din rådgivare: ”Jag är fylld av glädje över att dina tankar om Mitt Heliga Hjärta till slut slår ut i full blom i din mun . Jag vet att du alltid sett Mitt Hjärta som en himmel, men du har inte haft så många tillfällen att visa på Mitt Hjärta som nu. Kyrkan har försummat andakten till Mitt Heliga Hjärta. Vid ett givet tillfälle var det bra av dig att du delade Mina sorger och Min bedrövelse med Mig. Jag sätter värde på ditt ökande intresse att förhärliga Mitt Hjärta. Jag är tillräcklig i Mig själv som du vet, men Jag har valt dig och Min Vassula att erbjuda världen allt ni kan för att locka människor att ta emot detta Hjärta som älskar dem. Era uppoffringar behagar Mig och Jag skall se till att Jag fyller alla era behov från Mitt Hjärtas rikedomar. Som ni har märkt har Jag givit er Mina tre änglar för att ledsaga er. Ja… tillsammans med Mina tre ärkeänglar. Frukta alltså inte, hela himlen är med er. Det finns många fromma män som skall hjälpa er. Var inte rädda, Jag är med er. Ic
http://www.slig.se/SantLiv/slig/B9Dyingsouls.html#Anchor-KYRKAN-47857

Nu skall jag skriva om något jag tycker är svårt att skriva om. Då jag bodde i Stockholm var det en artist som gjorde ett spesielt inntryck på mig. Thomas Di Leva. Jag har inte tänkt så mycket på honnom senn tills jag hittar honnom på en video i bloggen till den moderna munken ! :)


Thomas Di Leva får mig att minnas mina tidigare känslor. Ett ständig längsel efter något jag inte visste vad var. Thomas Di Leva får mig att minnas mig själv hur jag var, men också min samboer. Det är inte många min fd. samboer kan sammanliknas med. -En som tyckte om att gå i vackra klänningar, men ändå ingen transvesitt. -Mycket feminin, men ingen homo. Men han var mycket lik Thomas Di Leva ock var en konstnär i sina ord.


Men jag var så olycklig på den tiden, ja kansje jag alltid hadde varit olycklig, men det var på den tiden jag träffade Jesus hemma hos mig. Det var jättekonstigt. Jesus var så annorlunda vad jag hadde förväntad mig. Men Jesus är mycket bättre enn vad jag någonsin hadde klart att förestilla mig.


Jag har alltid visst om det andliga. Redan som liten så visste jag om att det fantes en andlig dimensjon. Jag såg den bara som gjennom en dimma, ock det gjorde att jag måste få reda på vad som skulte sig innanför. Jag var hela livet tiltrucken till den andliga världen.


Ock nu när jag lyssnar på Thomas Di Leva, så får det mig att minnas just mig själv en gång i tiden. Min längslar efter nåt jag inte kände. Dessa längslar som försvann då jag träffade Jesus. Inte Jesus genom någon kristen, men Jesus som kom rakt till mig. Ock Jesus gav mig sitt hjärta, ock då glömte jag mina känslor hur de har varit. Men när jag lyssnar på Thomas Di Leva så minns jag dom. Det gör att jag får så stärka känslor också för honnom. Jag får så lyst att ge honnom en kram...


onsdag 13. februar 2008

St. Francis PRAYER BEFORE A CRUCIFIX



Most high, glorious God,
cast Your light into the darkness
of my heart.
Give me right faith,
firm hope,
perfect charity
and profound humility,
with wisdom and perception,
O Lord, so that I may do
what is truly Your holy will.
Amen
+++++++++++++++++++++
Foto: Rudie

mandag 11. februar 2008

Celina Borges + Ministério Pentecostes - Nossa Mãe



Jeg vil ikke påstå at jeg forstår teksten, men jeg syns den er så vakker! En hymne til Maria!

Konvertittbloggen!



Ja, nå er den her!
For alle som er nysgjerrige på hva det vil si å konvertere til Den Kastolske Kirke så er det bare å stikke innom! Dere er hjertlig velkommen til å stille spørsmål, eller korrigere! ;) Men vi ønsker bare trivelige diskusjoner/samtal.

Vi er fire stykken om bloggen. Johan som sammen med meg kom på ideen. ( Han har gjort det meste ) Johans fru, Johanna som også skal konvertere. Og Kristine som snart er ferdig, og blir den erfarne av oss! ;)

Konvertittbloggen for oss som ønsker å konvertere og andre.... er nå endelig HER: konvertittbloggen
+++++++++++++++
Bildet: Privat


Jeg var på Messe i går i den Katolske Kirke. Jeg har ikke vært så flink å gå i kirken, men nå som jeg går til undervisning i den Katolske Kirke, så er det å gå til Messe noe man skal gjøre.

Det har vært litt tøft, da jeg har holdt meg unna kristne møter pga. at jeg får klaustrofobi av bare tanken. I går var det fjerde gangen jeg var på Messe i løpet av 3-4 år.

Men i går så slapp klaustrofobien helt, og jeg fikk en ny opplevelse av Messen som jeg aldri har hatt før. Jeg har jo blitt begeistret for hva jeg har lest i sidene til den katolske Kirke, men jeg har ikke hatt så spesiell lyst til å gå til Messe. Latinsk Messe hørtes bra ut, for da står jo presten med ryggen til, og ikke skjønner man så mye av hva han sier heller.... Tanken på predikanter som har dratt sine meninger ned over hodet på tilhørerne som om det var Gud selv, ligger i bakhodet.

Som liknenede da jeg var på en blogg hvor jeg fortalte at jeg ikke tolket tusen år i Joh. Åp. bokstavelig mer enn hva de gjorde om alle årstall i Danielsbok. Og da blir konklusjonen deres at jeg ikke er bibeltroende, dvs. ikke kristen. Ja, en som ikke tror på bibelen er vel heller ikke kristen? Da fikk jeg den samme klaustrofobi kjensle. " Her ønsker jeg ikke å være" Og jeg tror ikke jeg er den eneste som kjenner det så.

Men i går så kjente jeg bare ren glede ved alt som skjedde. Det kjentes faktisk så bra, så jeg gleder meg til neste gang. Jeg kjenner jeg er på rett plass.

Det eneste som ga meg et sting av uro var da jeg gikk opp for å få velsignelse, og helt uforberedt så kjente jeg Guds velsignelse over meg når presten tok korsets tegn, den samme følelesen som da enkelte ba for meg for over 15 år siden. Men det får meg kansje til å minne om at Gud er der det er rom for Han. Gud er hos protestanter, ortodokse og katolikker. Ja, Gud er hos alle som søker Han.

Men, det viktigste. Jeg kan nå gå med en helt annen følelse til Messe enn det jeg noensinne har gjort før! Alt føles så veldig riktig.
++++++++++++++++
Bildet: Rudie

fredag 8. februar 2008


Herre!

La ditt lys bli tent
så de blinde får se.
La din fred bli kjent
i det stridende hjerte.
La din vilje bli vår
så vi forstår
at vårt liv her nede
det lever vi ikke for oss selv,
men til vår Herres ære.


++++++++++
Bildet: Rudie

torsdag 7. februar 2008



Ved sitt Ord taler Gud til mennesket. Vår bønn tar form i ord, enten i sinnet eller uttalt. Men det viktigste er at vårt hjerte holder seg nær til Ham som vi taler til i bønnen. "Om vår bønn skal bli hørt, avhenger ikke av ordenes mengde, men av sjelens inderlighet".

Den Katolske Kirkes katekisme
http://www.katolsk.no/kkk/k4_07.htm

Ash Wednesday INTO THE DESERT

Vassula Speaks About Unity

Smak og kjenn at Gud er god!

Mange protestanter mener den Katolske Kirke lærer vranglære. Kansje ikke så rart at de mener det, så lenge de er protestanter og står for det protestanter står for. Ja, det vil si... 300 forskjellige lærer? Der alle mener de er de som står for Guds sanne Ord.

Etter å ha lært protestantismen å kjenne så trodde jeg etterhvert, eller ganske fort at den Jesus jeg hadde inni meg alltid ville være mye bedre enn hva jeg opplevde i en menighet. At jeg aldri kunne oppleve det jeg får oppleve av Jesus like sterkt i kirken. For etter at jeg traff Jesus, og ble kjent med menighetene så ble jeg skuffet gang på gang, fordi det smakte så mye bittert. Mye av frukten var så bitter.
Jeg tenkte at jeg klarer meg alene med Jesus, for da slipper jeg ihvertfall å bli en bitter frukt selv. Så jeg holdt meg unna menigheten, og har gjort det i ca. 15 års tid nå.
Men så ved en tilfeldighet så ble jeg kjent med den Katolske kirke. Og det er så rart, men der opplever jeg det motsatte. Jesus som jeg kjenner og hva han har lært meg, min personlige tro blir forklart så bra av det jeg har lest av den Katolske Kirkes sider bedre enn det jeg hadde klart selv! Den katolske kirkes lære og Jesus som jeg kjenner skiller seg ikke som jeg er vant med!
Det er som rent vann, ja som kildevann som smaker så godt å få drikke! Det smaker rent!

Menneskene som jeg har blitt kjent med her på bloggen og i det virkelige liv som er katolikker bærer også gode frukter! De smaker ikke som en "typisk" protestant med sin egen bittersmakende eller sursøte lære. Spesielt på internett har jeg blitt sjokkert over protestanter sin oppførsel og så mye smaker veldig bittert eller sursøtt. Det er utrolig hvordan
så mange kristne oppfører seg mot hverandre. En frukt som ikke er god, og som man blir lik om man spiser for mye av den. Finns det en god frukt, en slik Jesus snakket om at kristne skulle bære? Ja, faktisk så finns den! Jeg ser at katolikker flest bærer en helt annen frukt enn hva den typiske protestant gjør. Og dens smak likner den frukt som jeg får av Jesus selv! Den smaker underbart! Jeg liker god frukt. For da blir Jesus synlig her nede på jorden!

LA KIRKEN BLI EN, SÅ DEN KAN BÆRE GOD FRUKT!
La oss elske hverandre slik Jesus elsker oss!

mandag 4. februar 2008

JAG SKALL FÖRA ER TILL ETT RIKARE INRE LIV.
HAN SKALL SÄNDA ER EN ANDENS UTGJUTELSE
TIDIGARE ÄN VAD HAN HADE PLANERAT.
3 juli 1996


Är Du den som låter ditt ljus liksom blixten bli synligt i våra hjärtan?

Det är Jag.

Är du, Shaddai, som vi tycker vara så långt borta och utom vårt räckhåll, och som nu visar sig för oss, den som är höljd i fruktansvärt majestät?

Se, det är Jag!

Du mitt liv och min sång, gör du verkligen någonting som övergår vår kunskap och vårt förstånd?

Det gör Jag. Jag uppfyller Mitt löfte

Mina ögons smörjelse, ser jag rätt? Utgjuter du från höjden, i din trofasta kärlek, din helige Ande?

Det gör Jag, ja! Kan Jag säga det mycket tydligare? Vassula, förstår du inte? Jag stiger ned för att vara hos er. Mina älskade, Fadern sade: han skall varken hålla den utsatta tiden eller följa uppteckningarna i sina böcker, ...
Med det menar han datumen.

Han skall sända er en Andens utgjutelse tidigare än vad han hade planerat. Sannerligen, den Onde utmanar Min kraft och öser sina hot över Min kyrka. Så varför skulle Jag dröja eller vara tyst? Jag skall nu själv utmana honom med Min helige Andes kraft och föra var och en av er till Mitt Heliga Hjärta. Jag skall leda er alla som vill ha ett förtroligt förhållande till Mig, och många av er skall få del i frälsningens mysterium, vilket är Mitt kors.

Jag skall innesluta er själ och bevara den så, i en fullkomlig förening med Mig. Och genom nåden skall Jag begära större offer, hårdare botgöring av er. Jag skall föra er till ett rikare inre liv och en högre form av bön... Och liksom människosonen inte kom för att bli betjänad utan för att tjäna, skall Jag lära er att göra detsamma.
Och du, lilla barn, bär enhetens kors tillsammans med Mig och låt dig ledas av Min Ande, han skall vara tecknet för dig och beviset ...

Jag hörde också ”borgensman”

på att du kommer från Mig. Du behagar Mig Jag har ännu många nådegåvor i beredskap för dig, släkte, nådegåvor som skall leda dig till helgelsen och till Mitt rike. Så Jag säger er, ni som skulle vara de första att döma, döm inte förhastat efter det yttre, låt er dom vara väl genomtänkt och i enlighet med vad som är rätt och riktigt idag ropar Jag som Jag en gång ropade i Jerusalem:

”Om någon är törstig låt honom komma till Mig!” Kom och drick, ni som tror på Mig! Ty från Mitt Heliga Hjärta bryter källor av det levande vattnet fram! Kom och vederkvick er, kom och få liv på nytt! Då skall era ögons ljus bli som Min Andes ljus. Många har av Mitt rike gjort ett ordens rike ord endast.

Jag säger er: Mitt rike är kraft. Allusion 1 Kor 4:20.

Till den som törstar efter Mig skall Jag komma, på det ena eller det andra sättet, och med stor kraft återupprätta Mitt rike.

Jag tackar dig för att du utgjuter dina rikedomar, dina gåvor och din nåd över oss, o Herre! Med din Andes kraft skall du förgöra de lärdas visdom och göra de lärdas undervisning om intet. Du skall skingra filosofer och störta dem från deras troner.


O Helige, kom!

Kom och bevisa din makt!

Bevisa din helige Andes kraft,

bevisa din Godhets kraft,

bevisa kraften i din trofasthet,

din förtrolighet, din glädje och din kärlek.


Vi måste bli som en syrad deg. Luk 13:20

Skänk oss därför denna gåva,

O Herre, skänk oss denna nådegåva för att övervinna det onda,

och bli av med all djävulens

och syndens gamla surdeg som ännu finns i oss,

och ersätt den med en frisk och syrad deg.


Lyssna på Mig: Min Ande skall utbreda sin stora makt över många länder och skipa rätt åt många folk. Jes 2:4 Detta skall ske för att fullborda de ord Jag bad dig profetera. Godheten är med dig! Tvivla aldrig... Sök Mig alltid, det behagar Mig. Låt din hand fortsätta vila i Min och du skall inte vandra på avvägar... Jag välsignar dig.
http://www.slig.se/SantLiv/slig/B8utgjutelse.html
Engelsk: http://www.tlig.org/en/messages/969/

søndag 3. februar 2008

Jesus kommer i morgen!

Ja, helt sikker er jeg jo ikke...


Men, kan vi si sikkert at Jesus ikke kommer i morgen?

Jesus sier:



"Da skal to menn være ute på marken, den ene blir tatt med, den andre blir latt tilbake. To kvinner skal male sammen på kvernen, den ene blir tatt med, den andre blir latt tilbake.

Våk derfor! For dere vet ikke hva dag deres Herre kommer." Matt. 24:40-42

lørdag 2. februar 2008

Jesus gjør meg glad!




Det er en plass jeg kjenner meg mer hjemme enn noe annet sted, og det er hos Jesus.
Jesus gjør meg alltid glad!
Hadde alle andre trodd på en annen gud enn meg, så ville jeg fortsatt ha trodd på Jesus.
For det er Jesus som person som jeg er blitt så fasinert av. Hva er det som gjør at Han er så annerledes andre mennesker? Jeg husker i førsten da jeg nettopp hadde blitt kjent med Jesus, da fant jeg ut at Jesus er så mye mer menneske enn mennesket selv! Og jeg som innbilte meg Jesus som en feminin figur med rødtrut munn. Og så trodde jeg at kjærlighet var helt annet enn det det var. Noe uekte. Kansje litt new age- aktig... Men Jesus var så ekte, så levende. Og så gjorde Han meg levende.
Jeg skulle alltid ha trives i Jesu skygge. Bare lyssne på Hans ord. De er så milde, så fulle av "salt", så sanne. Tenk å bare kunne dø bort fra alt mitt eget. Det er min drøm. Å tøre å la Jesus vinne skikkelse i meg fullt ut.

" Den som finner sitt liv, skal miste det. men den som mister sitt liv for min skyld, skal finne det." Matt. 19:39
++++++++++++

fredag 1. februar 2008

Jomfru Jerusalem og Skøgen Babylon


Gud taler om to kvinner i skriftene. Om den hellige Jerusalem og om skøgen Babylon. De er ingen fysiske kirker eller noe system, de har bare to forskjellige hjerter .

For den hellige Jerusalem vil det gå så her:
"Kom, jeg vil vise deg bruden, Lammets hustru.
Og han førte meg i ånden opp på et stort, høyt fjell. Og han visste meg den hellige stad Jerusalem, som kom ned fra himmelen, fra Gud.
Den hadde Guds herlighet. Den strålte som den mest kostbare edelsten som krystallklar jaspis." Joh. Åp. 21:9e-11

Det er en brud som elsker Gud av hele sitt hjerte, og som er trofast i mot Gud. Hun gjør som Gud sier, og lever i helliggjørelse så hun får av Guds herlighet.

Den andre kvinnen, skjøgen er av en helt annen åndmakt . I joh.Åp. 17:5 står det:

"Kvinnen var kledd i purpur og skarlagen, og smykket med gull og edelstener og perler. I sin hånd hadde hun et gullbeger, fullt av styggedommer og av hennes horelivs urenheter.
På hennes panne var skrevet et navn, en hemmelighet: Babylon, den store, mor til skjøgene og til stygghetene på jorden."

Her står hele hemmeligheten om henne. Skjøge Babylon er mor til skjøgene og til stygghetene på jorden.
Skjøgen elsker ikke av rent hjerte, skjøgen elsker urenhet og penger. Skjøgen har et helt annet hjerte enn hva bruden har.
Mens bruden har et hjerte som ønsker å gi, så får aldri skjøgen nok.
Og skjøgen er kvinnen som har kongedømme over kongene på jorden.

Om vi ser på historien og alle kriger som konger har ført seg i mellom, så forstår vi at det er skjøgen som har hatt kongedømme over dem. En konge som elsker makt og aldri får nok.
Men det gjelder selvsagt ikke bare konger.
" Og han sa til meg: De vann som du så, der skjøgen sitter, er folk og skarer og nasjoner og tungemål." Det er folk og skarer og nasjoner og tungemål som også har skjøgen som sin mor. De finns overalt der de flyr etter sine avguder istedet for å være lydig og elske Gud.

Det finns også et dyr som kvinnen sitter på. Et dyr som kvinnen har makt over. Et dyr som var og som ikke er. Men som kommer og skal få ha makt i en time.
Dyret hater skjøgen, og vil seire over kvinnen. Dyret hater maktapparatet. Dyret hater å kjenne seg underkuet av skjøgen. Dyret hater å underordne seg. Dyret som er fullt av spottenavn.
Dyret har ti horn som skal overta sammen med dyret og regjere i èn time.
Om dyret står det nærmere om i Joh. Åp. 13
Dyret hater skjøgen og hennes makt, men dyret hater også Guds makt. Dyret hater å underordne seg noen makt, og dyret hater Guds lov og skriften. Og dyret går i krig mot de hellige.

" Og all jorden undret seg og fulgte etter dyret. De tilbad dragen (djevelen), fordi den hadde gitt dyret makt. Og de tilbad dyret og sa: Hvem er lik dyret og hvem kan stride mot det?
Det ble gitt det en munn som talte store og bespottelige ord. Og det ble gitt det makt til å holde på i førtito måneder.
Det åpnet sin munn til spott mot Gud -til å spotte hans navn og bolig og dem som bor i himmelen. Og det ble gitt det å føre krig mot de hellige og seire over dem. Det ble gitt det makt over hver stamme og hvert folk og hvert tungemål og hvert folkeslag. " Joh. Åp. 13:3e-7
og lovløsheten vil råde.



Vassula Rydén har en profesi om udyret den lovløse.


PROFETEN DANIEL

”Men gå du fram mot tidens slut. Sedan du har vilat, skall du uppstå till din del, vid dagarnas slut.”(Daniel 12:13)
20 december 1993

Herre?
Jag är.
Låt inte ögonen hos dem som inte ser Dina tecken fortsätta att vara förslutna. Låt de öron som blivit döva höra och bli öppnade. Låt hjärtat som aldrig har förstått Din Visdom öppna sig och förstå allt vad Du har uppenbarat för oss. Låt deras ande odla allt det som Du har planterat, för att ära Dig
När slutet kommer skall Jag besöka er alla... och du, Min dotter, låt dig inte fattas av missmod ditt lopp är ännu inte över så dröj inte på stegen. Jag skall hjälpa dig och Min röst skall uppmuntra din själ.
Lyssna nu och skriv:
I början, när du inte visste vad okränkbarhet var, innan visheten hade undervisat dig i Mitt Ord, sände Jag Min tjänare Daniel (Vassula skyddsängel) för att röra vid ditt hjärta och föra dig åter till Mig; Jag upprättade en av mänsklighetens ringaste själar. Du blev ett barn av Mig genom Min nåd och Min styrka, härligheten satte sig till bords med dig och spelade på dig som på sin harpa; och av kärlekshymnen hänfördes många av Mitt husfolk. Gläd dig, du Min dotter, för Jag skall följa dig åt på din jordevandring!
I början, innan Min eld gick genom dig, sände Jag Min tjänare Daniel att be dig läsa Daniels bok, för där finns viktiga sanningar upptecknade, sanningar och profetior vars försegling måste rivas bort för att man skall kunna förstå dem; Jag ber dig att förkunna de är tecknen på tidens slut.
Därför var Daniels bok förseglad och orden i den förborgade fram till idag, då de uppenbarats för er i sin fullhet.
Jag har sagt er att detta släkte avfallit och att denna otro skulle krypa in i Min helgedom och förleda präster, biskopar och kardinaler. Du förstår, Min dotter, Jag talar om de avfällingar som förråder Min kyrka och motarbetar Mina utvalda. Min kyrkas ställföreträdare (påven Paulus Johannes II) hindrar laglösheten från att bryta ut, men det var sagt att Satan skulle vinna sådan makt i er tidsålder att han skulle kunna förstöra allt gott och förfölja dem som Jag sände att förkunna Mina barmhärtiga frälsningsrop.
Dessa avfällingar har inte förstått Mina kallelser och Mina tecken från himlen, istället har de förkastats dem. De välkomnar nu allt ont som leder deras själ ännu djupare in i mörkret och förödelsen de välkomnar lögnen och förkastar sanningen.
Det har sagts att för en tid, två tider och en halv tid skulle Mitt folk vara förföljda och utlämnade åt odjuret.
(Uppb. 13:11-18: Och jag såg ett odjur stiga upp ur havet ... ty det är en människas tal, och talet är 666).
Det har sagts att de kommer med hjälp av detta odjur försöka förändra traditionen och Min lag och sätta sig i sinnet att avskaffa det eviga offret, trampa det till marken och krossa det, och i dess ställe resa förödelsens styggelse, en livlös avbild... och alla heliga i ert släkte kommer att vara i deras våld.
I dag kan ni se hur dessa profetior besannas; drivna av odjuret för dessa avfällingar krig mot varje helig människa Jag sänder er, och tycks idag ha besegrat dem.
(avser "de falska proferna" det andra odjuret i Uppb 13:11: Och jag såg ett annat odjur stiga upp ur jorden, och det hade två horn som liknade ett lamms och det talade som en drake.) . (Dan 7:21: Jag fick se hur det hornet förde krig mot de heliga och underkuvade dem.)
Och till dem som förkastar Mina rop idag utan någon egentlig orsak, skall på Min dag göra följande bekännelse:
”O Herre, vi har varit blinda och vi har syndat. Vi har verkligen gjort dig orätt och överträtt dina bud och din lag. Vi har vägrat att lyssna till dina tjänare profeterna, som talade i ditt Namn till hela jorden. Herre, vi har inte lyssnat till dina barmhärtiga kallelser och inte heller följt dina råd. Gud, vi gav inte akt på det överflöd av uppenbarelser och kraftgärningar du sände oss, vi smädade dem och syndade mot dig. Vi hånade Skriften, hade vi inte gjort det skulle vi ha erkänt dina tecken i himlen
(Matt 24:4 om tiden slut samt Dan 7:13-14: ... en som liknade en människa ... Åt honom gavs makt, ära och herravälde, så att människor Hans välde är evigt, det skall aldrig upphöra, och hans rike skall aldrig gå under.)
och din helige Andes gåvor, men vi vände bort vår blick för att inte se. Och den nedkallade förbannelse som Skriften talar om utgjuts nu över oss, ty vi har verkligen syndat mot dig. Och nu, nu när ditt Heliga offer är avskaffat, vem skall vi nu gå till? Hur kan vi mätta våra själar? Hur kan vi släcka vår törst? Hur kan vi nu vinna livet?
Hela förödelsens styggelse som du förutsade, men som en hemlighet, har nu besannats, vår nöd är nu så stor att dess like aldrig har funnits, inte sedan den dag då människor blev till och ända till den tiden.
Vassula, Min kärlek kommer att upprätthålla dig. Låt Mig, Min käraste själ, aldrig så bräcklig, använda dig fullständigt var Mitt tysta vittne. Kom.

22 december 1993
(fortsättning)
Ja, Vassula, skriv:
Ja, de som förkastar Mina rop utan någon egentlig orsak, skall bekänna och säga:”Vi har syndat Herre, vi har gjort orätt. Hur länge skall denna förödelsens styggelse och förtrampandet av både helgedomen och härskaran vara? Hur länge till skall sanningen ligga begravd efter att den slagits ned till jorden? Är detta ett resultat av våra överträdelser och vårt avfall?”
Och Jag skall svara dem: När döden kröp in genom era fönster lyssnade ingen på Mina betryckta rop och varningar de förlöjligades eller behandlades som luft. När Jag kom till er, haltande och likt en klagande tiggare som bönföll om er uppmärksamhet, blev ni fyllda av vrede och jagade bort Mig. När Jag kom till er som en sorgsen fader för att varna er att köttet på era ben ruttnat fastän ni står upp, att era ögon har ruttnat i sina hålor och det heter om er att ni lever, men ni är döda
(Dan 7:23: ”Det fjärde djuret som betecknar det fjärde riket..." Dan 8:12-13: De som avskaffar det Heliga offret.).
(Vassula: Herren sägar att Odjuret representerar frimurarna.)
Er vrede flammade upp och ni förde krig mot Mig och de heliga. Jag sände er och därför faller nu förskräckelsen över er. Ni kommer undra varför Jag lät odjuret ta makten över Min heliga plats. Ni kommer fråga efter Mitt vin och Mitt bröd och undra om ni inte kan plantera fler vingårdar. ”Är vi nu tvingade att lyda laglösheten och de som är under odjurets makt?”, kommer ni att fråga Mig.
( 2 Thess 2:3-4: Låt inte lura er på något vis. Ty först måste avfallet ske och laglöshetens människa uppenbaras, undergångens son, motståndaren, han som förhäver sig över allt som kallas Gud eller heligt och sätter sig i Guds tempel och utger sig för att vara Gud.)
Jag skall då påminna er att Jag sände ut Mina profeter utan uppehåll för att säga:
”Klä er i säckväv, var och en av er, omvänd er och gottgör för era synder, fasta på torrt bröd och vatten!” Men ni ville inte lyssna på Mig... ni ville inte omvända er eller ödmjuka er, för ni har bytt ut mörkret mot ljus och ljuset mot mörker.
Likväl säger Jag er, det kommer en tid av nöd, vars like inte har funnits, allt ifrån den dag då människorna blev till och ända till den tiden.
(Dan 12:11 Då träder Mikael fram..,)
Då Min dag kommer skall solen bli svart som en tagelsäck, månen skall sättas i lågor och själva jordens grundvalar skakas. Liksom inälvor väller ut ur en skadad buk, kommer jorden att spy ut sina demoner när detta händer kommer människorna att önska sig döden men inte finna den!
Himlen kommer att dras undan som bokrulle och i samma sekund upplösas i eld, och himlakropparna kommer att smälta i hettan den dagen kommer och den är närmare än ni tror.
Jag skall uppfylla dessa profetior under er egen livstid. Då den dagen kommer, skall såväl de onda som de goda förgås, de onda för att de endast utbredde ondskan, och de goda för att de inte gav akt på Mina varningar.
Fastän er blick såg många ting, gav ni inte akt på dem och fastän era öron var öppna, hörde ni Mig inte vem av er lyssnar nu?...när allt detta sker skall Jag ställa upp Mitt eviga offer på den heliga plats det var i gångna tider.
Omedelbart därefter kommer alla länder och jordens alla folk att tillbe Mig och erkänna Mig som det offrade Lammet i det eviga offret.
(Uppb 22:3 Och ingen förbannelse skall finnas mer. Guds och Lammets tron skall stå i staden...)
Baneret kommer att resas och Mitt eviga Offer kommer åter att vara på dess heliga plats. Från den dagen skall det aldrig mer bli natt, ty Min närvaro skall lysa över er. Sedan skall alla komma till Mig på nytt och dricka Mitt blod och äta Min kropp och erkänna Mitt offer. Alla kommer att med en röst och ett hjärta, tjäna Mig dag som natt i Min helgedom och Jag kommer att plantera Mitt Ord i varje hjärta...
De som ropade efter Mig, omvände sig och ångrade sina synder. (Vassula: De herdar som ångrar sig), de skall också stå inför Mig och tjäna Mig och de skall inte längre hungra eller törsta.
Inte heller kommer den brännande vinden någonsin plåga dem, för Min närvaro skall trösta dem. Och aldrig mer kommer de att fråga: ”Var är Ditt vin?” eller ”Var är Ditt bröd? Vem skall nu mätta oss?” för nu kommer er Skapare att vara hos er och Jag lovar att Jag kommer bo ibland er och Jag lovar också att aldrig låta en sådan nöd komma över jorden igen.
Ännu en gång skall Jag ge er frid och trygghet och de som har ögon skall se och de som har öron skall höra. Hör på Mig, Min dotter, säg Mitt folk att deras Frälsare kommer och med han bär med sig seger hans Namn är: Trovärdig och sann, herrarnas Herre och konungarnas Konung.
(Uppb. 17:14. "De skall strida mot Lammet, och Lammet med sina kallade och utvalda och trogna skall besegra dem, eftersom det är herrarnas herre och konungarnas konung.” Uppb.19:11: "Och jag såg himlen öppen, och se: en vit häst, och han som satt på den kallas”Trovärdig och sann”, och han dömer och strider rättfärdigt.
http://www.slig.se/SantLiv/slig/PROFETIAN.html
Engelsk: http://www.tlig.org/en/messages/828/
http://www.tlig.org/en/messages/829/

Mary did you know



Catholic Prayers
PRAYER TO BECOME MORE LIKE JESUS
God, our Father, You redeemed us and made us Your children in Christ. Through Him You have saved us from death and given us Your Divine life of grace. By becoming more like Jesus on earth, may I come to share His glory in Heaven. Give me the peace of Your kingdom, which this world does not give. By Your loving care protect the good You have given me. Open my eyes to the wonders of Your Love that I may serve You with a willing heart