torsdag 4. februar 2021

Guds vrede

 Kjære Jesus jeg vil alltid holde øynene mine på deg. For da graver jeg dypere i skatten. For skatten er din kjærlighet, glede, fred, tålmodighet, mildhet, godhet og tro. 

Du tok all verdens synd på deg, slik elsket du synderen. Og istedet for at vi skulle oppleve Guds vrede for vår synd, valgte du å få Guds vrede på deg. For Gud ville ikke gi oss av sin vrede, men ville at du skulle ta straffen, og slik seirer du over djevelen. Takk kjære Jesus. 

Og da du stod foran Gud med all verdens synd, så fikk du oppleve Guds vrede. Men bare en liten stund, for din kjærlighet og renhet var større enn all verdens synd tilsammen, og du vant over døden. Takk Jesus for ditt store hjerte og store kjærlighet. La meg få komme nærmere deg Jesus, jeg kan aldri komme for nære deg. Og jeg får oppleve din herlighet. Takk Jesus. Du er konge og Gud. 

Jeg har lurt og spurt deg om hvordan du kan forbanne verden, du som er så god. Nå skjønner jeg at du bare er god. For verden ligger i den ondes vold, og velsignelser og forbannelser kommer av om vi hører på og følger deg eller djevelen. Det begynte med Adam og Eva. De hadde det godt og du gav dem mange frukt trær de kunne spise av. Bare et var forbudt. Du sa at da ville de dø. Men de hørte ikke på deg, men hørte på djevelen. Da ble djevelen denne verdens fyrste og jorden ble forbannet. Du hadde gitt menneskene makt til å styre verden, og de valgte djevelen til sin gud når de heller hørte på han istedet for deg. Og djevelen er ond og en løgner. Når han er verdens fyrste ligger verden i forbannelse. For det finns bare ondskap i djevelen og hans demoner. 

Så skaper du deg et folk som skal forberede ditt komme til jorden. Moses kommer med loven til ditt folk Israel og de får vite at om de følger deg så får de oppleve velsignelser, men hvis de ikke følger deg så vil de oppleve forbannelser. 

I verden fins millioner av demoner som prøver å få sin onde vilje igjennom, gjennom mennesker, og når mennesket velger bort Gud så vil djevelen ta Guds  plass. Man blir åpen for djevelens forbannelser. Djevelen kan kreve mennesket forbannet når det ikke er gjemt under Guds vinger. 

Jesus du gråt over Israel som skulle oppleve grusomhetene da Jerusalem blir beleiret og tempelet revet. for at de ikke ville ta imot messias når du Jesus kom til jorden. Jesus du gråt når du så hva som kom til å hende. Når Jesus du sender vredeskålene ned mot verden og Guds folk da gjør han ikke det av glede, men fordi Gud er rettferdig og  må gjøre det, for djevelen krever det. Hvorfor kan djevelen kreve noe fra Gud? Fordi djevelen vet at Gud er rettferdig. Og selv om Gud sender sin Sønn ned til verden for å ta verdens synd, så gjør han det av kjærlighet til menneskene, selv om menneskene ikke er gode. Men du Gud må ta straffen for verdens synd fordi du Gud er rettferdig og kan ikke la synd passere. 

I år 70 så opplevde Israel å miste sitt land og Jerusalem ble ødelagt og tempelet revet. Det var Gud som sendte vredesskålene forbannelsene ut til Israel. Gud dømte Israel fordi de valgte mange falske messiaser, men Jesus fornektet de. For de ville ha en sterk krigsmann istedet for Jesu ord om kjærlighetens bud . Djevelen krevde at Gud var rettferdig.

Det jødene fikk oppleve da romerne kom og inntok Jerusalem er grusomt etter hva historikeren Josefus forteller. Man kan lese hva han skriver her: 


https://www.nb.no/items/5f36bb0497394be403c87aad18de3cf1?searchText=&page=288



Det var djevelen som gikk til angrep på Israel gjennom romerne. Og når du Jesus så det som skjedde i ånden så gråt du. 

«Jerusalem, Jerusalem! Du som slår i hjel profetene og steiner dem som er sendt til deg! Hvor ofte jeg ville samle dine barn, som en høne samler kyllingene sine under vingene. Men dere ville ikke. Se, huset deres skal bli liggende øde! For jeg sier dere: Fra nå av skal dere ikke se meg før dere sier: Velsignet være han som kommer i Herrens navn!»

‭‭Matteus‬ ‭23:37-39‬ ‭NB‬‬

«Da han kom nær og så byen, gråt han over den, og sa: Visste også du, om enn først på denne din dag, hva som tjener til din fred! Men nå er det skjult for dine øyne. For dager skal komme over deg, da fiendene dine kaster en voll opp omkring deg, og de skal omringe deg og trenge deg fra alle kanter. Og de skal slå deg til jorden, og dine barn i deg. De skal ikke la stein bli tilbake på stein, fordi du ikke kjente din besøkelsestid.»

‭‭Lukas‬ ‭19:41-44‬ ‭NB‬‬

Takk Jesus for at alle som vil kan gjemme seg under dine vinger. Og vi vil oppleve din fred i en ond verden. Takk for at jeg får oppleve deg. Og du er bare god. Du er kjærlighet. Og menneskene har seg selv å skylde at denne verden er ond. For djevelen og hans demoner får makt der menneskene gir de makt. 

Du har overvunnet det onde. Takk Jesus