tirsdag 30. mars 2021

Størst av alt er kjærligheten

 Kjære Jesus. Takk for din kjærlighet til verden. Du som har et ønske om å være i hvert menneskes hjerte. Du den sanne Gud tok på deg hvert et menneskes synd slik at det er mulig for oss å leve evig med deg.

Takk for den lidelse du gikk igjennom. Ingen kan fatte helt hva du gikk igjennom da du tok vår synd. Du som er nært hvert menneske gikk korsets vei i hvert menneskes sted. Du gikk den veien vi måtte gå. Og den veien mennesker som ikke har deg må gå. 

De grusomste synder tok du på deg. Du tok hitlers synd på deg. Du tok skylden for alle millioner mennesker som ble drept og torturert. Du gikk hitlers vei opp på korset. Du var ensom i din ferd, for du var borte fra Gud på grunn av den synd du bar. Du som ikke tåler synd så grusomt du må ha hatt det når du bærer hitlers synd på deg. Hvordan er det å ha så mange liv på samvittigheten. Og samtidig så opplever du djevelen som gleder seg over hva du opplever av tortur av de romerske soldater. All fysisk smerte du må igjennom for ingen hindrer menneskene i å torturere deg. De håner og spytter samtidig som du bærer på hitlers synd. Du dør en smertefull død opp på korset og tar med deg hitlers synd. Hvor grusomt det må være for deg å ha hitlers onde gjerninger i din samvittighet. For du tar ansvaret for hva hitler gjorde. Du som hater det onde er blitt gjort til synd. Du roper ut: min Gud min Gud hvorfor har du forlatt meg. Din ensomhet må ha vært uholdbar. Og det var ikke bare hitlers synd du bar, men hele verdens synd. 

Du dør og kommer til dødsriket. Der får du nøklene til dødsriket og blir den første til å gå til Gud til himmelen. Det er her jeg tror du vinner over det onde. I Guds lys så kommer du med hitler og verdens synd på deg. Men du er sterkere enn det onde. Det gode seirer over det onde. For det er lyset som ikke tåler mørkret og mørkret som ikke tåler lyset. Så det er her i lyset mennesker får oppleve at Guds lys er en himmel eller et helvete.  For lyset er som en forærende ild på synd. Og jeg tror det er her Jesus vant over synden fordi Jesu kjærlighet var sterkere enn den synden han bar. Og det er bare Jesus som kunne klare dette, for Jesus er det fullkomne sonoffer lam.

Så uansett hvem som har gjort synd har Jesus tatt våres synd opp på seg. Derfor kan hvem som helst vinne seier i lyset ved å gi vår synd over til Jesus. Og Jesu blod renser oss fra all synd. 

Jesus tok all synd og bar det opp på korset. Takk Jesus for den lidelse du må ha gått igjennom for vår synd. Jeg forstår bare en liten del av det du må ha opplevd. Tenk den styrke og kjærlighet du hadde som vant over synden. For det var ikke døden som vant over synden men din kjærlighet. For kjærligheten er størst av alt og dekker over en mengde synder.

Da står det igjen tro håp og kjærlighet, men størst av alt er kjærligheten. Den vant over mørkret. Og Jesus. Du ER Kjærlighet. Takk Jesus.