lørdag 5. april 2008

Å dø og stå opp igjen


Da Jesus døde og stod opp igjen så gjorde han det for vår skyld. Vi får dø og stå opp igjen med Jesus. Det betyr ikke at vi slipper unna offeret. Når vi er i Jesus så krever Jesus at vi gir våre liv til han. Den som mister sitt liv skal finne det, sa Jesus. Vi finner det i oppstandelsen med Jesus.


Det har gått opp for meg at Gud krever sitt offer fra meg. Et offer hvor jeg legger ned mitt eget, og tør å stole på Han. Det er ikke alltid så lett, for selv om Gud har vist for meg at Han er til å stole på så er naturen min så at den gjør motstand i mot Gud. Det å nærme seg Gud kan kjennes smertefullt, ikke fordi det i Gud er noe som gjør vondt, men det gjør vondt når Guds lys møter meg selv.


Men det finns ingenting som overgår den gleden som følger når man har gitt seg til Gud som ett offer. Når jeg har valgt å dø i fra meg selv. Da kommer Guds herlighet inn i vårt mitt og gjennomsyrer det. Da får Guds kjærlighet lov til å virke og freden som overgår mitt forstand gjør meg så lett og så fri. Tenk om man alltid kunne få være i Guds herlighet.

Men først kommer offeret. Vi dør og vi står opp med Kristus. Etter offeret kommer livet. Det evige liv som gjør at vi aldri mer skal tørste.

4 kommentarer:

My Corner sa...

En ting er sikker om deg, di skriver bra og gjennomtenkt!

RUDIE sa...

Takk skal du ha, My corner!
Hyggelig å se deg her! :)

Mr Friar sa...

Hej Rudie, nu var det länge sen jag var här, jag har inte orkat blogga så mycket (vilket nog är bra, jag gör ju annat...) men jag ville gå till det här inlägget igen för jag kände igen mig mycket redan första gången jag läste det, fast vi använder olika språk. Det är det här med att ge upp sig själv. Det går gradvis, det är som olika skal jag har, som jag får ge upp, och visst törstar jag!! Men jag känner att även processen får jag ge till Honom, hur skulle det annars gå till? Jag vet ju inget. Kram till dig :)!

RUDIE sa...

Spennende å høre at du deler erfaring med meg! :)

Flott at du har kommet tilbake mr friar! har savnet deg! ;)

Å tørste er veldig bra! For Jesus møter den som tørster etter sannhet og rettferdighet.
Klem til deg også! :)