søndag 27. april 2008

Maria


Jeg spurte Jesus en dag om hvorfor Maria var så viktig. "Se opp på himmelen", sa Jesus. Det er ikke første gangen Jesus ber meg om det, men jeg bruker å se forskjellige ting. Det jeg så nå var en så harmonisk himmel hvor det var en veldig vakker ballanse mellom det feminine og maskuline. Og Maria viser oss hvordan det feminine skal være. Hvordan Gud vil ha bruden!
Maria som symboliserer mildhet, lydighet og renhet. Gud ønsker at vi skal være som henne og at vi skal være like tilitsfulle til Ham som Maria, Maria som var full av tro! Maria som er himmelens dronning, kledd med solen og månen under sine føtter. Maria som har tolv apostoliske stjerner som krone. Maria som er den andre Eva.

Den første Eva fødte ett menneske, den andre Eva fødte Guds sønn! Og Jesus er den førstefødte av alle kristne! Maria var den første som fikk si ja til Jesus.

Hvorfor er Maria så viktig for kristne. Fordi hun er vår mor, og fordi vi bør likne henne. Hun viser oss det skjønne og riktige bildet av hva det feminine er. Maria som knapt syntes i evangeliene, og som fødte Guds sønn i en stall. Gud opphøyde ikke Maria her nede på jorden, men Gud gir Johannes som tok seg av Maria en åpenbaring om hvilken rolle Maria får i himmelen. ( Åp.b. 12) Det var mange jøder som ikke trodde på at Jesus var messias, for de så for seg en konge med makt. Men Jesus red på et esel.

Om vi tar vekk tradisjonen så blir vi lik Saulus som forfulgte de kristne som ikke holdt seg til skriften alene. Vi må gjøre som Paulus å tro den hellige tradisjon i tillegg til skriften! Vi må tro på at Gud også leder oss idag, og da er bibelen viktig, fordi den viser oss tradisjonen som fulgte Gud til apostlenes tid. Men Gud følger oss også nå. Og forfølger vi alle profeter som åpenbarer oss Guds sannheter som vi ikke allerede har fått kunnskap om, da gjør vi som Israelerne gjorde når de forfulgte sine profeter. En profet åpenbarer sannheter for oss, og en sann profet taler ikke mot Guds ord! Og en profet ønsker aldri at vi skal gå vekk fra Guds ord. Men Maria får oss aldri vekk fra Guds ord. Maria var jo den som fødte oss Guds Ord, Jesus! Og Maria, kirkens mor som hadde Jesus på innsiden som vi også skal ha Jesus på innsiden , vitner om at Jesus er Guds sønn, og at det er viktig at vi sier JA! til Jesus.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrevet, Rudie.

Jeg ser for meg både Maria og alle de andre helgenene som levende veiskilt - som alle peker mot Jesus.

rootsman

RUDIE sa...

Visst er de det! ;)
Jeg blir ihvertfall inspirert! :)