torsdag 25. juli 2024

Gud, du er både kjærlighet og Allsmektig

 


Kjære Jesus. Du er bare god. Ingenting ondt kommer fra deg. Når du snakker om straffedommer så er det ikke noe du ønsker å gjøre, det kommer ikke fra deg. Krig og naturkatastrofer kommer ikke fra deg, det kommer fra mennesker og naturkrefter. Men du er Allmektig, og med et ord kunne du stoppe krig og naturkatastrofer, slik du stilnet stormen da du var i båten da du var på jorden. Fordi du er Allsmektig så kommer på en måte straffedommene fra deg. For du lar krig og naturkatastrofer skje. Men hvorfor lar du det skje? Er det Kjærlighet? Ja, det er på grunn av din store kjærlighet du lar straffedommer skje. For du har gitt oss mennesker fri vilje, og det er kjærlighet. For uten fri vilje hadde vi vært slaver og vi hadde ikke kunne vært frie til å gjøre det vi vil. Nå kan vi gjøre både godt og vondt, men konsekvensene kommer av hva vi gjør. 

Det fins både engler og demoner i verden. De kjemper om menneskenes vilje. Før i tiden var det mange religioner som var rent demoniske og ofret mennesker til gudene på grusomme måter, og gjorde mye djevelskap. Byene var fulle av demoner. Både mennesker og dyr var fulle av demoner. Men Gud hadde en plan om å komme til verden og fortelle verden om Hans rike. Derfor skaffet Gud seg et folk Israel som vant over onde demoniske land slik at Gud kunne forberede Israel på at Hans Sønn Messias skulle komme til verden. 

De fleste vet hvem Jesus er nå. Jesus du som bare er god og kjærlighet. Jesus, du kommer ikke med noen straffedommer. Du straffer ikke oss mennesker. Det er vi så gode til selv. Når vi gjør det gode blir det gode konsekvenser og når vi gjør det onde blir det negative konsekvenser. Fordi du har gitt oss fri vilje så vi ikke er slaver. 

Du er bare god Jesus. Du vil hindre tredje verdenskrig. Du vil vise verden deres synd, og konsekvensen av deres synd, slik at mennesker vender om til deg og gjør det gode istedet for det onde. Slik at vi får en nådetid framfor oss om vi følger deg, og slipper krig. Jesus, jeg tror på deg. Jeg tror du kommer med nåde til verden. Du er bare Kjærlighet. 

Jorda er gammel og sliten. Og vi mennesker er ferdig utviklet. Det vil komme naturkatastrofer framover. Fordi vi mennesker ødelegger jorda og jorda begynner å bli for liten for oss. Fordi vi forurenser den. Men vi mennesker lever bare noen år før vi blir gamle og dør. Vi lever ikke evig. Men vår sjel er evig så vi lever evig hos Gud.

Gud du er bare kjærlighet. Men ditt vesen er lys og ild. En ild som er fortærende for all synd. I ditt lys ser vi absolutt alt i oss. Synd vi ikke visste vi hadde. Og det er helvete. For vår samvittighet våkner til liv i ditt lys. Vi ser hvor onde vi er og ser hvor langt unna vi er deg. Men hva gjør du da? Du viser din kjærlighet istedet for å være ond mot oss. 

«For så har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv.»

‭‭Johannes‬ ‭3‬:‭16‬ ‭NB‬‬

«For Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved ham.»

‭‭Johannes‬ ‭3‬:‭17‬ ‭NB‬‬

Da sender du din sønn til verden slik at Jesus må ta vår synd på seg. For du Jesus har et så rent blod som renser verdens synd. Ditt blod er rent og sterkere enn synd. Med ditt blod Jesus, frelser du alle mennesker som vil ha ditt blod. Det er kjærlighet.

Takk Jesus for at jeg får kjenne deg.