søndag 15. august 2021

Jomfru Marias opptakelse i himmelen

 I dag feirer vi jomfru Marias opptakende i himmelen. Din mamma Jesus, hva du elsker din mamma. I Joh åpenbaring kap. 12 så ser vi at du Gud kroner henne til dronning, for hun er velsignet av kvinner og alle vil prise henne salig.  Du elsker din mamma Jesus, og ingen hedrer sin far og sin mor høyere enn deg. Du var lydig som et lam da Gud din og vår Far ville at du skulle gå i døden for oss syndere. Din mamma kjenner deg fra du var en liten baby og fulgte deg opp gjennom oppveksten, hun var der og led da du ble korsfestet, gledet seg over oppstandelsen. Ingen mennesker har vært nærmere deg enn din mamma jomfru Maria. Og den skriftlige og muntlige tradisjon sier at Maria ble opptaken til himmelen.  Undrene slutter ikke med bibelen, men under skjer hele tiden når Du er til stede. Du sa til og med at vi skal gjøre større gjerninger enn deg, fordi du går til din far.  Og det betyr at du lever i oss mennesker som lar deg bo i oss. Og da kan du virke gjennom mange.  Og da kan under skje, noe Tradisjonen kan vitne om gang på gang. Du er en levende og virksom Gud.

Hele himmelen er i bønn for oss. Det skjer mye ondt i verden nå, men vi er ikke alene. En kort stund er vi på jorden og kjemper, går løpet sammen med deg. Så når vi kommer til himmelen heier vi på de som er på jorden. Og gleder oss masse når et menneske blir frelst. La din Ånd spre seg over hele jorden så de kan se din herlighet. Og jomfru Maria står sammen med deg og ber over hvert eneste menneskes sjel. For hvert menneske er så utrolig dyrebart for deg. Og da er det også for kirkens mor jomfru Maria, din elskede og dyrebare mamma.


Legenden forteller at da tiden for Jomfru Marias død var kommet, fant apostlene at de på mystisk vis var innkalt til Jerusalem, og de samlet seg rundt hennes seng. Et himmelsk lys fylte rommet, apostlene falt på kne og himmelen åpnet seg. Der så de menneskesønnen stå på en lyssky, og mens Marias ansikt strålte av morskjærlighet, sprang hennes sjel inn i sønnens armer. Neste dag hyllet man hennes legeme i en kostbar linduk, og apostlene bar henne på sine skuldre til Getsemanehagen og senket henne i graven. I tre dager våket og ba de sammen med de troende ved graven. Da viste Herren seg med en hærskare engler og hilste dem. Marias sjel forente seg med legemet, hun sto opp av graven og fór opp til himmelen ledsaget av engleskaren. I tilbedelse for Den hellige Treenighet mottok Maria en strålende stjernekrone og ble kronet til himmeldronning.


https://www.katolsk.no/biografier/historisk/aug15


«Da fariseerne spurte ham om når Guds rike skulle komme, svarte han dem og sa: Guds rike kommer ikke på en slik måte at en kan se det med øynene. Heller ikke skal de si: Se her eller der er det. For se, Guds rike er inne i dere.»

‭‭Lukas‬ ‭17:20-21‬ ‭NB‬‬

https://bible.com/bible/102/luk.17.20-21.NB


Tenk det Jesus at hele Guds rike er midt i blant oss eller inni oss som en annen oversettelse sier. Det betyr at det ikke bare er du som er iblant oss men hele himmelen. Den treenige Gud, alle engler, jomfru Maria og alle helgen, de hellige. Dere ber for oss som er på jorden, og mange kan komme med vitnesbyrd over å sett jomfru Maria, engler eller helgen. Og selvsagt deg du vår redningsmann.

Takk for at vi ikke er alene, men dere kjemper med oss.