lørdag 19. januar 2008O Sacred Heart of Jesus,
filled with infinite love,
broken by my ingratitude,
pierced by my sins,
yet loving me still;
accept the consecration
that I make to You
of all that I am
and all that I have.
Take every faculty
of my soul and body
and draw me,
day by day,
nearer and nearer
to Your Sacred Heart,
and there,
as I can understand the lesson,
teach me Your blessed ways. Amen.
Bønn av padre Pio
5 kommentarer:

rootsman sa...

Padre Pio var en merkelig type.

Var det ikke han som stadig ble sett svevende over byen sin da ha var i forbønn for denne?

Eller da han stoppet bombeflyene under 2. verdenskrig. Pilotene fortalte om at de hadde sett en flyvende monk og at flyene slapp bombene av seg selv slik at de falt til bakken uten å detonere.

Her er forresten en merkelig historie om hvordan mange i en ortodoks kirke ble omvendt til katolsk etter at de hadde fått så mange bønnesvar gjennom ham:
http://www.zenit.org/article-21136?l=english

Når jeg tenker på slikt, så blir jeg minnet om en som en gang sa at protestantisme er "sammentrykt" kristendom. :-)

RUDIE sa...

Hehe!
Jeg har ikke hørt det du forteller der, men jeg tviler ikke! ;)
Men han stoppet en mann fra å ta livet sitt!
Les her:
"Historiene om underlige hendelser forbundet med Padre Pio, om hans mirakler og hans svært konkrete konfrontasjoner med Den onde, er så mange og så utrolige at man nesten kvier seg for å feste lit til dem. Likevel er de ofte godt dokumentert og bevitnet av troverdige mennesker. Han ble tilskrevet bilokasjonens gave (det vil si evnen til å være til stede flere steder på en gang). Det finnes historier om folk som har møtt og sett ham, for eksempel i Roma, mens han etter 1918 faktisk aldri dro fra San Giovanni Rotondo. Den eneste gangen han var i Roma, var i 1917 da han fulgte sin søster Graziella, som senere ble Birgittasøster.

Et av de best kjente eksemplene på Padre Pios bilokasjon er det som den italienske generalen Luigi Caderno opplevde som 70-åring etter det som mest av alt lignet oppløsningen av de italienske militære enhetene ved Caporetto fra 24. til 30. oktober 1917. Sivilbefolkningen fryktet mer de italienske ekssoldatenes plyndring enn østerrikernes angrep. General Caderno hadde ansvaret for disse styrkene, og han ble gjort til syndebukk og ble avsatt. Dette tok han så tungt at han overveide å begå selvmord, spesielt om kvelden den 7. november 1917 i Palazzo Zara. Før han trakk seg tilbake til sitt rom, ga han vaktene beskjed om at ingen måtte forstyrre ham. Deretter tok han en pistol opp fra en skuff og satte i en patron, samtidig som han tenkte over den handling han hadde bestemt seg for å gjennomføre.

I samme øyeblikk knirket det i døren, og en asketisk og mystisk munk trådte frem fra mørket. Hans blikk var bydende, og han gikk bort til generalen og omfavnet ham og talte mildt til ham. Han sa at han var sendt fra Gud og talte i hans navn. Munkens ord kastet lys over generalens nedtrykte sinn, og da han plutselig forsvant som han var kommet, hadde generalen allerede lagt pistolen til side. Caderno fikk senere oppreisning.

Etter krigen leste han en dag i avisen om en stigmatisert kapusinermunk i Sør-Italia som tiltrakk seg pilegrimer fra hele verden. Caderno var klar over at munken som hadde reddet ham, var fra kapusinerordenen, og i 1920 bestemte han seg for å reise til San Giovanni Rotondo for å møte ham. Da han så Padre Pio, ble det helt klart for ham at det var denne munken som på mystisk vis hadde besøkt ham i 1917. Før han rakk å stamme frem et eneste ord, rettet Padre Pio blikket mot ham med et skjevt smil og sa: «Det var ellers litt av en fæl natt vi opplevde den gangen, general...»."
http://www.katolsk.no/biografi/padrepio.htm
Og jeg som har syntes under har vært kjedelig har begynt å forendre mening! :)
Det beste er at dKK er så skeptiske til mirakler og overnaturlige ting og godtar ikke ting sånn med en gang!
For at et mirakel skal bli godkjent i Lourdes så har de 25 spesialister som må undersøke "pasienten" og minst en må være ateist!
Så til og med en sann skeptiker som meg begynner å synes det er interessant da! ;)

Har ikke sett på linken din enda, men skal ta meg en titt nå!

RUDIE sa...

Helt ærlig så har jeg trodd legendene jeg har lest om av de tidligere helgenen på dKK sider har vært mest fantasi, men jeg begynner å tro ( på ordentlig) på det overnaturlige nå! :)
Men jeg tror det skremmer mange også. Men Jesus skremte også mange da han gikk på vannet, stillet stormen osv....

RUDIE sa...

Takk for linken!
Kjempespennende og utrolig! Gud har virkelig alltid gjort overnaturlige ting, og jeg som trodde tidligere at det var i GT og på Jesu tid at underene skjedde!
underenes tid er ikke forbi, nei! ;)

rootsman sa...

For at et mirakel skal bli godkjent i Lourdes så har de 25 spesialister som må undersøke "pasienten" og minst en må være ateist!

Jeg har også hørt at en lignende etterforskning foretas når kirken kanoniserer helgener. De må ha utført minst to mirakler (hvis jeg ikke husker feil) og hele deres liv blir gransket slik at man er sikker på deres ekthet, og at "utgangen av deres ferd" garantert var god.

Ganske seriøst.