tirsdag 2. september 2008

Teologi

Jeg tror ingen mennesker har den rette teologien til 100%. Det tror jeg bare Gud ER. Jeg elsker Jesus, det er derfor jeg er kristen!

Selv om jeg elsker Jesus og omgås med Jesus så har ikke jeg alle sannheter. Da hadde jeg vært Gud, men det er jeg ikke. Skulle jeg kunne vært dommer å sagt hva som var sannheten i alle ting, da hadde jo jeg vært Sannheten! Men det er jeg jo ikke. Men jeg elsker Sannheten, og Sannheten har åpenbart seg for meg. Jesus er for meg Ordet, og skriften er et speilbildet av Jesus. I Jesus får jeg den teologi jeg behøver for å bli kjent med Jesus. Jesus er Gud, og Han Er Sannhet, Han er Veien! Og Han er Livet!

Jesus har gitt meg en Fred som bare Han kan gi. Guds fred er som mat for meg, og jeg klarer meg ikke uten Jesus. Det er ikke så viktig for meg å finne den rette teologi annet enn det Jesus viser meg, for Guds visdom er så uendelig, så jeg vet den ikke kan romme i min tanke slik jeg er nå.

Men Jesus gir meg lys på Veien. Og det er noe som jeg prøver andre troslærer med. Fører de meg nærmere Jesus eller kommer jeg lenger vekk fra Jesus. Jeg har lært at det ikke kan komme noe imellom Jesus og meg, for da ser jeg ikke Veien så godt, og havner lett i grøften!

Jeg er veldig glad for at jeg snart skal få bli katolik. Det kjenns som vinteren kommer, og som om Gud har vist meg at det finns et hi jeg kan gå inn i. Et sted jeg kan hvile meg til vinteren er over.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Godt du finner ditt hvilested, eller "grønne eng!" Det behøver alle mennesker. Har forresten vokst opp med dette Jesusbildet.
Det formidler noe av det alle lenger etter - "Herren er min hyrde."

My corner

RUDIE sa...

Jeg må inrømme jeg reagerte litt over den røde munnen til Jesus, men selv om Jesus kansje ikke har så rød munn i virkeligheten så er det et fint motiv. Det er noe fredfullt over det.

Ja, en grønn eng føles det som jeg får være i. Det er som da jeg var nyfrelst og alt var så spennende og overnaturlig. Så er det nå også!

Jeg syns det er en spennende tid vi lever i. Jeg er veldig glad for å se hva som skjer med Ulf Ekman også. Jeg har jo gått et år på Livets Ord, og jeg vet det var Guds vilje, selv om det også var mye som skremte meg der og i trosforsamlingene. ( det var på 80-tallet) Men jeg har alltid vært takknemlig til Livets Ord for bibel undervisningen, den har jeg hatt mye nytte av.
Takk for ordene dine.

Må Gud velsigne deg! :)

Roy-Olav sa...

Du vet jo at kirkefedrene sa at en teolog er en som tilber i ånd og sannhet - og den som tilber i ånd og sannhet er teolog ;-)

RUDIE sa...

Jeg har ikke hørt det før, Roy Olav. Men det var veldig godt sagt!

Men her på jorden vil vi nok alltid bare forstå Gud stykkevis, og det er heldigvis ikke fullkommen teologi som frelser , men Jesus alene.

Mange tror det er rett teologi som frelser, men det står ikke noe sted om det i bibelen.
Mens de to bud kommer gjerne langt bak i rekka.

Kristendommen er som du skriver å tilbe i ånd og i sannhet. :)