mandag 27. februar 2023

Samvittigheten er det som torturer oss

 Samvittigheten er vårt torturredskap. Et torturredskap når det viser oss vår synd. Det forgjør oss. Brenner oss opp på innsiden, uten at smerten tar slutt. Den er evig. Mennesker lever i mørkre. Vi ser ikke vår synd. Men når vi møter lyset ser vi den og roper til Gud ve meg, jeg er en synder ta min synd bort fra meg. Og det var det Gud gjorde. Det er ikke Gud som torturer de med synd når de kommer til himmelen, det er samvittigheten. Gud tåler synd. Gud hater synd for synden er motsatsen til kjærlighet. Men Gud ikke bare tåler synd, han tok synden og overvant synden da han tok den på seg. Jesus hvordan overvant du synden. Var det din kjærlighet som var større? For hvordan klarte du å se lyset når du bar all verdens synd på deg? Var ikke din samvittighet mørk og du som ikke tåler det onde hvordan klarte du å være i lyset? Kjærligheten dekker en masse synder sier Johannes. Var din kjærlighet større enn verdens synd? 

Jesus, når vi kommer til deg kan vi gi våre synder til deg. Og vår samvittighet kan bli ren. Alle mennesker er født med syndenatur. Vi kan være gjerrige, selvsentrerte, egoister, misunnelige, skrytete, hevngjerrige, dømmende, og masse annet. For å bli syndefrie trenger vi helliggjørelse. Om vi ikke får det her på jorda vil vi komme til skjærsilden når vi dør, om vi vil at Jesus som har tatt vår synd leder oss gjennom helliggjørelsen. 

Jesus, takk for at du tålte lidelsen på korset. Et merke for at vår synd skaper lidelse. Et merke for at Gud hater synden. Et merke for at vi fortjener straff for vår synd. Et merke for at du er kjærlighet og tok vår straff på deg. For kjærligheten overvinner alt.

Jesus, jeg ber om at alle mennesker blir frelst. At du klarer å frelse oss alle. For samvittigheten er en brennende ild som aldri slutter å fortære oss. Den advarte du oss for, da du var på jorden. Den kom du til jorden for å frelse oss fra. 

Er samvittigheten ond? Det er vel heller det motsatte. Og det er vel synden som er ond. Og samvittigheten er rettferdig. Den gjør bare jobben sin. Og om noen kommer til helvete vil den ikke si at Gud er ond. Det er rettferdigheten som åpenbarer for det menneske hva slags menneske det er. Og i Guds lys er vi mennesker onde.

Fra pater Pio:

"I believe that not a great number of souls go to hell. 

God loves us so much. He formed us at his image. God loves us beyond understanding. 

And it is my belief that when we have passed from the consciousness of the world, 

when we appear to be dead, God, before He judges us, will give us 

a chance to see and understand what sin really is. 

And if we understand it properly, how could we fail to repent?"