søndag 30. september 2007Religiøs uten å vite det

Jeg som trodde jeg var så ureligiøs! Ikke står jeg i noen forsamling, og har alltid vært glad for at det ikke er noen forsamling som kom med frelsesbudskapet til meg, men at Jesus selv kom, og at jeg derfor ikke skylder noen forsamling noe.
Det er bare Jesus jeg trenger å være trofast imot. Men allikevel så møter jeg på religiøsitet inni meg, når jeg møter på en annen tradisjon enn den jeg er vant med. Spørsmål som jeg aldri har tenkt på, som jeg nesten ikke tør å tenke på. Om de døde. Men da mener jeg egentlig de som ikke er døde, men som lever hos Jesus. De er jo like levende som Jesus! Kan vi be dem om forbønn? Hva syns Jesus om det? Hvem skal jeg spørre? Jeg vet hva protestanter vil svare. Men er det protestanter som er Sannheten? Jeg tror ikke noen protestanter skulle svare ja på det, men mange protestanter skulle allikevel mene det i hvert fall at de har den fulle sannhet…. Religiøs uten å vite det.
Jeg er også religiøs. Men nå vet jeg det! Så da kan jeg gjøre noe med det! Det er ikke frykten jeg har fått prentet inn fra den tradisjon jeg er oppvoksen i som skal lede meg. Og hver gang jeg møter den frykten så står Jesus der. Skal jeg velge Jesus? - Hvem er det du skal følge, har Jesus spurt meg om mang en gang. Da tradisjonen virket som noe trygt å lene seg på. Men det er ikke frelse i en tradisjon, bare Jesus alene.
Jeg tror ikke noen kristne er fullkomne, og da blir heller ingen kirkesamfunn eller menigheter fullkomne. Skal vi lete etter det fullkomne så må vi gå til Jesus! Og allikevel så blir ikke vi fullkomne ,vi får bare se en bit av det fullkomne. Men jeg gleder meg, for jeg har funnet den fullkomne! Og Han bor INNI MEG!!!
Jesu kropp kirken og forsamlingen den er ufullkommen. Hvorfor forteller noen ufullkomne protestanter meg at katolikker er ufullkomne?
Hva er vitsen?

6 kommentarer:

Johan Stenberg sa...

Nu har jag äntligen fått in en länk till din blogg i min bloggrulle Rudie.

Är du inte medlem i något samfund alls? Det verkar som du är på väg mot den Katolska Kyrkan?

RUDIE sa...

Jeg kommer kansje til å bli katolikk, om Gud vil. Var på Gudstjeneste eller Messe idag i den katolske kirke. Det er ikke store forskjellen på den og en protestantisk kirke eller en frikirke, bare att det er mye fler folk der. Det er mange som må stå, enda har de har en Messe til på Polsk samme dag.

Har du blitt katolikk eller er du pinsevenn?

Egentlig så ønsker jeg bare å være i Kristus. Gjelds ikke det? :)

Siw sa...

Nydelig bilde :-)


Du skrev;
"De er jo like levende som Jesus! Kan vi be dem om forbønn? Hva syns Jesus om det? Hvem skal jeg spørre? Jeg vet hva protestanter vil svare."
Og jeg innrømmer at jeg som den religiøse protestanten reagerer… Hvorfor skulle jeg be dem om forbønn, når Jesus selv går i forbønn for meg? Samtidig kjenner jeg en glad tanke over at de kanskje ber for oss de også? Det har jeg aldri tenkt på…

Du sier;
"Hvorfor forteller noen ufullkomne protestanter meg at katolikker er ufullkomne?
Hva er vitsen?"
Ja - det samme sier jeg. Tragikomisk rett og slett.

RUDIE sa...

Hei Siw! :)
Jeg må innrømme at jeg tenker som deg. Men det er sant som du sier, tenk om de ber for oss, de hellige i himmelen! Alle andre kirkesamfunn bortsett fra protestanter ber til helgen. Og så tenker jeg at de ser på de som mer levende og nære enn det vi gjør. Og så tenker jeg, hva er vel så farlig med det? Det er vel ikke verre enn å be en kristen om forbønn? Men jeg sliter med min religiøsitet :P

Jeg syns katolikker er så fine kristne mennesker, og det er jo frukten vi skal se etter!
Du bærer jo mye god frukt du også da Siw! Gud velsigne deg :)

Johan Stenberg sa...

Då är vi kanske på samma väg! :) Jag är fortfarande pingstvän, men vill börja med katekesläsning så fort frugan är med på tåget!

Jag gick på katekesläsning tidigare ett tag men kom på att detta är något som jag och frugan måste göra gemensamt. Det blir när hon är redo - om hon blir det.

RUDIE sa...

Johan!
Ja, vi er kansje det!
Men jeg skjønner at du vil ha med deg frugan!
Du må overtale frugan for å bli katolikk, og jeg må overtale Jesus :P HEHE!
Men jeg kjenner meg litt mer religiøs enn hva jeg syns du virker være da!
Men jeg lærer gjerne! :)