fredag 7. desember 2007

Guds kraft


Gud er en kraft. Og den kraften er sterkere enn noen annen kraft. Det er den kraften som bør være kraften i mennesket. Det er en kraft som forvandler.


Lego har blitt en populær greie. Man kan skape selv. Mange bygger seg en figur av lego, og de blir så stolte av den figuren, så de kaller den Jesus.

Og så ser de på den bibelske Jesus, og ser at den ikke ligner. Men da må den bibelske Jesus være feil, tenker de. "For min Jesus er jo helt perfekt".

Men så ser de en annen figur bygd av lego, og da ser de likheten med den Jesus de selv har lagd. En Jesus byggd på deres egne verdier, på deres egen kraft. Men Guds kraft kjenner de ikke. Guds kraft tukter. "Gud tukter ikke" sier de. Selv om skriften sier at Gud tukter. Gud gir Gudsfrykt. " Det er ikke bra med Gudsfrykt" sier de. Selv om bibelen sier Gudsfrykt er veldig bra.

Men så har de vel heller ikke opplevd at Gud tukter eller hva Gudsfrykt er. For de kjenner ikke kraften. Gud er kjærlighet. Det er en sterk kraft. Og Gud tukter den Han elsker. Den som nærmer seg Hans kraft. Gudsfrykt får man når man blir kjent med kraften. En kraft som er ren kjærlighet. Mange tror de vet hva kjærlighet er. Men det er ikke sikkert at de kjenner Kjærligheten.


"Men dette skal du vite, at i de siste dager skal det komme vanskelige tider.

For menneskene skal da være egenkjærlige, pengekjærlige, skrytende, overmodige, spottende, ulydige mot foreldre, utakknemlige, uforsonlige, baktalende, umåtelige, voldsomme, uten kjærlighet til det gode, svikefulle, oppfarende, oppblåste. slike som elsker sine lyster høyere enn Gud.

De har skinn av gudsfrykt, men fornekter dens kraft. Slike skal du vende deg fra." 2. Tim. 3:1-5