torsdag 9. desember 2021

Forbannelse og velsignelser

 Kjære Jesus. Takk for at jeg får være i din beskyttende kraft. Når vi er nære deg, så er du nære oss. Og vi er velsignet. Når vi er nære deg så hører du vår bønn. Du er med oss selv om vi skulle vandre i dødsskyggens dal. Selv om det er prøvelser i verden, og du tar oss ikke ut av verden. Men du går sammen med oss, og vi får kjenne din glede, kjærlighet og fred. 

Jesus, du er kjærlighet og gjør aldri noe ondt. Det fins ikke noe ondt i deg. Det er vi mennesker som bestemmer om vi skal få velsignelser eller forbannelser. Når vi er nære deg så tjener englene oss i åndeverdenen. Om vi hører på djevelen og gjør det onde, så får det negativ energi som utløser seg rundt de som gjør det onde. Om det fins mange mennesker som gjør det onde kan det føre til krig og elendighet. Djevelen prøver å komme til i verden å få utført sine gjerninger. Men om mange ber så får englene makt og kan vinne over det onde. Hvorfor Gud tar ansvar over forbannelser når det er vi mennesker som velger forbannelsene er fordi Gud har makt over himmel og over jord. Altså Gud lar mennesker styre jorden, og Gud kunne ha tatt bort menneskers frie vilje, men Gud er kjærlighet og setter den frie vilje øverst. Men Gud ser at vi mange ganger tar dårlige valg, derfor kom Jesus ned på jorden for å frelse oss. Så Jesus har tatt verdens synd på seg, og absolutt all synd kan vi få tilgivelse for, bortsett fra å spotte den hellige ånd, det vil si å gjøre det djevelen gjorde å kjenne Gud og hans fylde og herlighet, men spotte det hellige og ønske å gå i fra Gud og kjempe mot Gud.  

Jesus du er en fortærende ild, og når vi kommer nære deg får vi kjenne din ild. Det rene og ekte tåler dine flammer, mens all synd vil få kjenne din fortærende ild. Som en fortærende dårlig samvittighet, fordi du lar oss få se det mørke i våre hjerter. For dine flammer er selvsagt åndelig og ikke fysisk.  Ild har mange gode egenskaper og det har din ild også. Din ild renser oss og den er rettferdig. For syndere får angre sine synder og bli renset av deg. Det gjør at vi må møte vår synd, selv om du har tatt vår synd på deg. For det som er godt når vi møter dine flammer mot vår dårlige samvittighet, er at du er veien slik at vi kan få god samvittighet og bli rene. Fordi du er vår rettferdighet. Og uten helliggjørelse skal ingen se Gud. 

Jesus takk for at du bare er god. Du advarer mennesker mot å vandre langt bort fra deg, at vi da vil møte forbannelser. Da får onde mennesker som blir brukt av onde krefter makt og onde ting skjer. Slik Israel opplevde i år 70 og mistet ditt land, for så å bli spredt over hele verden. Slik du profeterer over skulle skje. Men det var falske profeter og romerne som var styrt av den onde som utførte handlingene. Ikke du, Jesus. Men du tillater at det skjer og det er vi mennesker som gjør at vi møter forbannelser eller velsignelser. Og det går dessverre utover uskyldige også. Men du gråt over Jerusalem, og ville så gjerne beskytte dem. 

Det er en krig i åndeverdenen. Og djevelen gjør alt som er i hans makt til å hindre at du Jesus får komme i menneskers liv. I tre hundre år ble kristne forfulgt av romerne få grusomt vis. Men djevelen fikk ikke utryddet de kristne. De bare vokste i omfavn. Og til slutt fikk de makt ved at kirken fikk bli statskirke. Og kirken som er Jesu kropp fikk styre i tusen av år, nesten tusen år i Norge.  

Jesus jeg ber om at du velsigner hele verden med din herlighet. At mennesker søker deg av hele sitt hjerte og ber til deg. At de virkelig blir kjent med deg og din kraft og kjærlighet. Jesus jeg ber om en vekkelse slik de første kristne kjente til. At mennesker hungrer etter deg. Det er på en forbannet jord vi lever i. Men når vi går sammen med deg får vi kjenne din godhet, trygghet, fred og kjærlighet. Vi har framtid og håp, og jorden er ikke vårt hjem, men Gud vår far er der vi hører hjemme. Hele himmelen heier på oss. Jesus jeg ber om at alle de hellige ber for oss i denne tid, og at din kraft kommer til oss slik at vi kan vinne over det onde. Jesus jeg elsker deg. Du er mitt håp. Du er så god å leve nære. Vinn skikkelse i meg. Jeg vil så gjerne kjenne deg mer og mer.

Ord til ettertanke fra Hege Schøyen:

«Det eneste vi vet om livet er at vi skal være her en stund, og vi skal være her samtidig med andre mennesker. Da er det jo veldig klokt å forsøke å forstå menneskene, og du bør ikke forstå bare de som er helt like deg selv, eller de som ligner på deg selv, tvert i mot.» 

«Det å forsøke å forstå folk som tenker annerledes, lever annerledes, det er jo endeløst og det er så interessant. Å finne ut de byggesteinene til hver enkelt… og vi kan bruke det i jobben vår, men det er ikke dermed sagt at vi er kyniske som bare høster, liksom, karaktertrekk, men det gir jo farge til det vi skal jobbe med, på en måte.»

Dette er ikke bare viktige ord, men de er inspirerende og rørende også. Hege har helt rett.

Vi bør alltid forsøke å forstå de menneskene som ikke er helt like oss selv. Det gir grobunn for forståelse og et litt mer fredelig samfunn.