lørdag 6. februar 2021

Kvinnen i åpenbaringsboken

 Slik jeg vil tolke åpenbaringsboken kap. 12

«Et stort tegn ble sett i himmelen: En kvinne, kledd med solen, og månen under hennes føtter, og på hennes hode en krone av tolv stjerner.»

‭‭Åpenbaringen‬ ‭12:1‬ ‭NB‬‬

En kvinne Jesus kaller alltid Maria for kvinne gjennom evangeliene. Kledd med solen, viser hennes renhet. Og månen under hennes føtter. Det tror jeg er djevelen. 

Fra 1. Mos. 3:14-15 står det: 

«Da sa Herren Gud til slangen: Fordi du gjorde dette, skal du være forbannet fremfor alt fe og fremfor alle markens dyr. På buken skal du krype, og støv skal du ete alle ditt livs dager. Fiendskap setter jeg mellom deg og kvinnen, mellom din ætt og hennes ætt. Han skal knuse ditt hode, og du skal knuse hans hæl.»

‭‭Jesus skal knuse djevelens hode djevelens makt, djevelen skal knuse Jesu hæl, korsfestelsen.

Jeg tror at kvinnen Maria har djevelen under sine føtter. 

På hennes hode var det en krone med 12 stjerner. Jeg tror Jesus her hedrer sin mor og kroner henne til dronning. For Jesus er jo kongenes konge, og Maria er Jesu mor. De tolv stjerner er engler, hva jeg har forstått at stjerner er symbol på, så det betyr at Maria er himmeldronningen. 

«Hun var med barn og skrek i barnsnød og fødselsveer.»

‭‭Åpenbaringen‬ ‭12:2‬ ‭NB‬‬

Maria føder messias


«Og et annet tegn ble sett i himmelen - og se: En stor ildrød drage som hadde sju hoder og ti horn, og på sine hoder sju kroner. Med sin hale dro den med seg tredjedelen av himmelens ‭‭Åpenbaringen‬ ‭12:3-4‬ ‭NB‬‬

Djevelen og hans demoner blir kastet ut av himmelen ned på jorden. Og de forfølger barnet som er Jesus. Maria og Josef måtte flykte til Egypt når Jesus ble født


«Hun fødte en sønn, et guttebarn, som skal styre alle hedningefolkene med jernstav. Og hennes barn ble rykket bort til Gud og hans trone.»

‭‭Åpenbaringen‬ ‭12:5‬ ‭NB‬‬

Her tror jeg det handler om den makt kirken får hos hedningefolkene. Jesus som er hodet for kirken, styrer strengt for å holde unna vranglære i kirkehistorien. Noe jeg tror er i tusenårsriket. Kristendommen sprer seg ut i verden og blir verdens største religion. 

Jesus blir jo rykket opp til Gud. 


«Og kvinnen flyktet ut i ørkenen, hvor hun hadde et sted som er gjort i stand for henne av Gud, for at de der skal sørge for henne i ett tusen to hundre og seksti dager.»

‭‭Åpenbaringen‬ ‭12:6‬ ‭NB‬‬

Ørkenen tror jeg er bildet på et sted man ber. Her tror jeg Maria blir ført til et trygt sted, da den jødiske krig varer i 1260 dager. Et bønnens sted, hvor Maria ber.


«Det ble en strid i himmelen: Mikael og hans engler tok til å stride mot dragen. Og dragen stred, og dens engler. Og de kunne ikke stå seg, og det ble ikke lenger funnet sted for dem i himmelen. Den store dragen ble kastet ned, den gamle slangen, han som kalles djevelen og Satan, han som forfører hele verden. Han ble kastet ned på jorden, og hans engler ble kastet ned med ham.»

‭‭Åpenbaringen‬ ‭12:7-9‬ ‭NB‬‬

Det her tror jeg er bakgrunnsopplysninger hvor kampen mellom Gud og djevelen blir forklart, og djevelen og hans engler blir kastet ned på jorden.


«Og jeg hørte en høy røst i himmelen si: Fra nå av tilhører frelsen og kraften og riket vår Gud, og makten hans Salvede. For våre brødres anklager er kastet ned, han som anklaget dem for vår Gud dag og natt. De har seiret over ham i kraft av Lammets blod og det ordet de vitnet. Og de hadde ikke sitt liv kjært, like til døden. Derfor fryd dere, himler, og dere som bor i dem! Men ve jorden og havet! For djevelen er steget ned til dere i stor vrede, fordi han vet at han bare har en liten tid.»

‭‭Åpenbaringen‬ ‭12:10-12‬ ‭NB‬‬

At djevelen bare har en liten tid handler kanskje om at han vet at kristendommen skal få makt så han bruker all sin makt på å forføre de kristne. 


«Og da dragen så at den var kastet ned på jorden, forfulgte den kvinnen som hadde født guttebarnet. Og den store ørnens to vinger ble gitt til kvinnen for at hun skulle fly ut til sitt sted i ørkenen, der hun blir sørget for i en tid og tider og en halv tid, borte fra slangens ansikt.»

‭‭Åpenbaringen‬ ‭12:13-14‬ ‭NB‬‬

Den katolske kirke tror Maria blir tatt opp i himmelen. Og det kan være den store ørnens to vinger et symbol på. De gamle historiske kirker tror Maria går i forbønn for dem. Og ørkenen er et symbol på et sted man ber. Jesus ba og fastet i ørkenen. Mange andre profeter og munker gjorde det samme.  Maria har åpenbart seg mange steder på jorda, og mange millioner kristne ber om hennes forbønn.

Jeg tror en tid, tider og en halv tid handler om tidsepoker. En tid er før kirken får makt. Tider er da kirken har makt i tusenårsriket. En halv tid er når djevelen blir sluppet fri etter tusenårsriket. 


«Slangen sprutet av sin munn vann som en elv etter kvinnen, for å rive henne bort med elven. Men jorden kom kvinnen til hjelp, og jorden åpnet sin munn og slukte elven som dragen sprutet av sin munn.»

‭‭Åpenbaringen‬ ‭12:15-16‬ ‭NB‬‬

Her tror jeg Maria får motstand. Djevelen prøver å kvitte seg med henne


«Dragen ble vred på kvinnen, og dro av sted for å føre krig mot de andre av hennes ætt, mot dem som holder fast på Guds bud og har Jesu vitnesbyrd.»

‭‭Åpenbaringen‬ ‭12:17‬ ‭NB‬‬

Maria er Jesu mor og Jesus er kirkens hode. Så Maria er kirkens mor. Jesus er den andre Adam og de kristne er Jesu ætt og Marias ætt. 

Djevelen forfølger de kristne.