tirsdag 30. mars 2021

Guds lys

 Jesus hva du er kjær for meg. Jeg får ligge i dine grønne enger og nyte av ditt vann som er en kilde til liv. La alle få smake av ditt vann. Det vann som gjør at man aldri mer tørster. Et liv i overflod.

Du er så god Jesus. Når vi dør så bærer vi synden med oss. I dødsriket fins et lys inn til Gud. Der møter vi oss selv og lyset viser oss vår synd. Det er der vi ser våre gjerninger og vår samvittighet er spesielt våken i det lyset. Vårt mørke tåler ikke lyset. Det er som å bli møtt med en ild som aldri slukner. Men du Jesus gikk samme veien med vår synd. Og vant over synden i lyset. For ditt lys er sterkere enn mørkret og det gode beseirer det onde. Så når vi opplever at det brenner i vår samvittighet og vi gråter av vår synd, så kan vi gi synden til deg og du gir oss av ditt rene blod, for all verdens synd kunne ikke skitne til det. 

Du gikk inn i lyset med vår synd og vant over synden. Bare du som er helt ren kan klare det. Så når vi kommer til Guds lys på den andre siden så har du tatt vår synd på deg og vi kan få av ditt rene blod så vi blir rene. For det fins ikke noe bedre enn å være i Guds lys når man er ren. Det er himmelen. Men om man har synd i sitt liv vil lyset kjennes som en fortærende ild og man vil være i helvete. Om man har synd i sitt liv så vil man kunne bli renset av deg Jesus om man vil det. Da fins det en renselse. For uten helliggjørelse skal ingen se Gud. 


«For ingen kan legge en annen grunnvoll enn den som er lagt, det er Jesus Kristus. Men om noen på denne grunnvollen bygger med gull, sølv, kostbare steiner, eller med tre, høy, strå, da skal det verk enhver har utført, bli åpenbart. Dagen skal vise det, for den åpenbares med ild. Hvordan det verket er som hver enkelt har utført, det skal ilden prøve. Om det byggverket som en har reist, blir stående, da skal han få lønn. Brenner hans verk opp, da skal han miste lønnen. Men selv skal han bli frelst, men da som gjennom ild.»

‭‭1 Korinter‬ ‭3:11-15‬ ‭NB‬‬

https://www.bible.com/102/1co.3.11-15.nb