lørdag 13. juli 2024

Jesus, du kommer snart.



Jesus, du har sagt til meg at du kommer snart. Men først må du vise deg for hele verden. Da du første gangen kom til verden, så kom du til Israel. For det var ditt folk. Men nå vil du vise deg for alle mennesker, for du har tatt hele verdens synd på deg, og frelsen er et tilbud for alle mennesker. Du vil komme snart, Jesus. Veldig snart. Da vil du vise menneskene deres synder, slik st vi kan vende om. Og da kan vi ta imot deg, som soning for våre synder. Verden vil oppleve en stor vekkelse, så stor som den aldri noensinne har vært. Mange har profetert over Russland og at de vender om. Det vil skje da. Om verden ikke vender om vil konsekvensen være at mennesker ødelegger jorda med krig. Men jeg tror ikke det vil skje. Jeg tror at mennesker tar imot deg, Jesus. Og du kommer med nåde og barmhjertighet i en urolig tid. 

Vi lever i den siste tid. I bibelen kan vi lese om hva som skjer da:

«Men dette er det som er sagt ved profeten Joel: Det skal skje i de siste dager, sier Gud, da vil jeg utgyte av min Ånd over alt kjød. Deres sønner og deres døtre skal tale profetiske ord. Deres unge menn skal se syner, og de gamle blant dere skal ha drømmer. Selv over mine treller og trellkvinner vil jeg i de dager utgyte av min Ånd, og de skal tale profetiske ord. Jeg skal gjøre under oppe på himmelen og tegn nede på jorden, blod og ild og røkskyer. Solen skal bli forvandlet til mørke og månen til blod, før Herrens dag kommer, den store og herlige. Og det skal skje: Hver den som påkaller Herrens navn, skal bli frelst.»

‭‭Apostlenes gjerninger‬ ‭2‬:‭16‬-‭21‬ ‭NB‬‬

I førsten av versene så står det om at Gud skal sende sin Ånd over alt kjød. Det fins to siste tider. En siste tid for Jerusalem som skjedde i år 70, og en siste tid for verden. Tidligregnet kom med pinsen like etter Jesus dro opp til himmelen, og senregnet kommer med den andre pinsen, i den siste tid før Jesu andre komme.

I slutten av Joels profeti så står det: «Jeg skal gjøre under oppe på himmelen og tegn nede på jorden, blod og ild og røkskyer. Solen skal bli forvandlet til mørke og månen til blod, før Herrens dag kommer, den store og herlige.»

Det står også om Jesu komme i Lukas 21.

Det står: «Og det skal vise seg tegn i sol og måne og stjerner. Og på jorden skal folkene bli grepet av angst og fortvilelse når hav og brenninger bruser. Mennesker faller i avmakt av redsel og gru for det som skal komme over jorden. For himlenes krefter skal rokkes. Da skal de se Menneskesønnen komme i skyen med kraft og stor herlighet. Men når dette begynner å skje, da rett dere opp og løft hodet! For deres forløsning stunder til.»

‭‭Lukas‬ ‭21‬:‭25‬-‭28‬ ‭NB‬‬

Så her står det om at himmelens krefter skal rokkes. Om verdens tilintetgjørelse. Men vi skal løfte hodet for vår forløsning stunder til.

I førsten av samme kapittel, Lukas 21 så spør disiplene Jesus om når tempelet skal ødelegges. 

«Og da noen talte om templet, hvordan det var prydet med vakre steiner og tempelgaver, sa han: Dette som dere ser - dager skal komme da det ikke skal lates stein på stein som ikke skal brytes ned! Da spurte de ham og sa: Mester, når skal da dette skje? Og hva skal tegnet være når dette skal skje?»

‭‭Lukas‬ ‭21‬:‭5‬-‭7‬ ‭NB‬‬

Disiplene spør om når tempelet skal ødelegges og hva tegnet skal være. Da forteller Jesus om hva som skjer, noe som skjedde i år 70. Alt det Jesus profeterer om her i kapittel 21 skriver Josefus om. Josefus var en historiker som levde i første århundre. Det står om han her: https://snl.no/Josefus

Jesus profeterer om templets ødeleggelse og om hva som skjer rundt den tiden. Jeg skjønner ikke de som velger å tro at Jesus blander sammen år 70 med noe som skjer 2000 år senere. Og det Jesus profeterer om har skjedd. Og Jesus sier ikke at det skal skje to ganger tempelets ødeleggelse og Jerusalems ødeleggelse. Og det Jesus profeterer om rundt Jerusalems fall skal skje i denne tid av de som stod rundt Jesus. 

Disiplene spurte Jesus om når tempelet skulle ødelegges og hva tegnet skulle være, noe Jesus forteller om i Lukas kapittel 21. og Jesus svarer på når det skal skje: «Sannelig sier jeg dere: Denne slekt skal slett ikke forgå før det er skjedd alt sammen.»

‭‭Lukas‬ ‭21‬:‭32‬ ‭NB‬‬

Jesus forteller at det skal skje alt sammen med denne slekt, altså de som stod rundt ham ville oppleve det.

Det ble slutten på Jerusalem. Men så sier Jesus: 

«For stor nød skal det være på jorden, og vrede over dette folket. De skal falle for sverds egg og føres som fanger til alle folkeslag. Og Jerusalem skal ligge nedtrådt av hedninger inntil hedningefolkenes tider er til ende.»

‭‭Lukas‬ ‭21‬:‭23‬-‭24‬ ‭NB‬‬

Og her profeterer Jesus plutselig om langt fram i tid, om hva som skjedde i år 1948 da Israel fikk tilbake landet sitt. Etter det verset kan vi endelig tolke Jesu profeti framover i tid. Mens det som Jesus profeterer om i de tidligere versene skjedde i det første århundre og i den tid de rundt han levde i. Det skriver Josefus om, alt sammen.  Man kan ikke bare plukke ut vers her og der og lage  nye profetier om det. Man må lese helheten. 

Men etter vers 23-24, etter hedningenes tid som Jesus taler om så står det om Jesu komme: 

«Og det skal vise seg tegn i sol og måne og stjerner. Og på jorden skal folkene bli grepet av angst og fortvilelse når hav og brenninger bruser. Mennesker faller i avmakt av redsel og gru for det som skal komme over jorden. For himlenes krefter skal rokkes. Da skal de se Menneskesønnen komme i skyen med kraft og stor herlighet. Men når dette begynner å skje, da rett dere opp og løft hodet! For deres forløsning stunder til.»

‭‭Lukas‬ ‭21‬:‭25‬-‭28‬ ‭NB‬‬

Jesus, du har fortalt meg at du vil komme med nåde først, før du kommer med dom.  Du vil vise verden sannheten. Og du vil gjøre det snart. Jentene i Garabandal profeterte over det og St. Faustina profeterte om det. Om at du kommer med barmhjertighet først før du kommer med dom.

Jesus du lærer meg å be. Det er spennende. For du viser meg hvilken stor makt du har, når jeg ser på deg. Du er så enorm stor Jesus, og alt er mulig for deg. Du skal utgyte din Ånd over alt kjød i de siste dager sier du. Og du kommer til å gjøre det.