søndag 2. desember 2007

I de siste dager

"Det skal skje i de siste dager, da skal fjellet der Herrens hus står, være grunnfestet på toppen av fjellene og høyt hevet over alle høyder. Og alle hedningefolk skal strømme til det.
Mange folkeslag skal gå av sted og si: Kom, la oss gå opp til Herrens berg, til Jakobs Guds hus, så han kan lære oss sine veier, og vi vandre på hans stier! For fra Sion skal lov utgå, og Herrens ord fra Jerusalem. " Jes. 2:2-3

Fjellet der Herrens hus står! Da fikk det meg til å tenke på Jesu ord til Peter: Jeg sier deg at du er Peter (betyr klippe), og på denne klippe vil jeg bygge min menighet, og dødsrikets porter skal ikke få makt over den. Matt 16:18

Jeg tror Jesaja profeterer om det som mange idag også profeterer om, at det skal komme en stor siste vekkelse. Og som Pinsepredikanten Smith Wigglesworth fikk i et syn i 1936
"Gud vil i de sist dager sende en vekkelse gjennom DE GAMLE HISTORISKE KIRKER, og gjennom DEM vende opp ned på hele verden. Jeg så et profetisk syn. Hele den klassiske pinsebevegelsen kommer å se ut som en spøk i sammenligning med den vekkelse Gud vil sende gjennom DE GAMLE HISTORISKE KIRKER".
Det står mange steder i skriftene at vi skal akte på profetordet. " Mange folkeslag skal gå av sted og si: Kom, la oss gå opp til Herrens berg, til Jakobs Guds hus, så han kan lære oss sine veier, og vi vandre på hans stier! For fra Sion skla lov utgå, og Herrens ord fra Jerusalem."

Her profeterer Jesaja over Jakobs GUDS hus. Og det er den Gud som kristne også tror på. Men versene som kommer så profeterer Jesaja over Jakobs hus, om at de trenger omvendelse fra alle sine avguder.
Og i vers 9. profeterer Jesaja om mennesket, og over en dom Gud skal sende.

Og mennesket blir bøyd, og mannen ydmyket - tilgi dem ikke!
Gå inn i fjellet og gjem deg i støvet for Herrens gru og for hans høyhets herlighet!
Menneskets stolte øyne blir ydmyket. Mennenes stolthet blir bøyd, og Herren alene er høy på den dag.
For Herren, hærskarenes Gud, har satt en dag til dom over alt stolt og høyt og over alt opphøyet, så det blir ydyket, både over alle Libanons sedrer, de høye fjell og over alle stolte høyder, og over hvert høyt tårn og over hver fast mur, og over alle Tarsis-skip og over alle lystbåter.
Og menneskets overmot blir bøyd, og mennenes stolthet blir ydmyket, og Herren alene er høy på den dag.
Og avgudene - med dem er det helt forbi.
Folk skal gå inn i fjellhulene og i jordenskløfter for Herrens gru og for hans høyhets herlighet, når han reiser seg for å forferde jorden." Jes. 2:11-19

Det får meg til å tenke på et budskap som Vassula fikk fra Jesus som likner veldig! Som jeg har skrevet opp her

Hvor det på slutet står:

Frukta Mig och prisa Mig
ty stunden för Min dom
är inne!

Mitt rike skall komma över er plötsligt och det är därför som ni måste ha ståndaktighet och tro till slutet.
Mitt barn, be för syndaren som är omedveten om sitt förfall. Be Fadern att förlåta de brott som världen begår oupphörligen. Be för själarnas omvändelse, be om fred.

Har dere sett de vakre Norske kirkebygningene jeg har fått opp nederst på siden! Kirkebygningen er et symbol på Kirken; Jesu kropp som står som et lys og peker opp mot Gud. Og som veileder andre til Gud. Har vi ikke vakre kirker i Norge! Opprinnelig tror jeg de alle har vært katolske i fra begynnelsen.

2 kommentarer:

rootsman sa...

Takk rudie.
Siden jeg er i "gamle-kirker-er-best-modus" for tiden, så klarer jeg jo ikke å unnlate å kommentere en slik post, da. ;-)

Jeg tror profetien fra Wigglesworth i 1936 var ekte. Jeg ser mer og mer hvor viktig det er å finne TILBAKE til den samme tro som den første ENHETLIGE kirken hadde. Den kalte seg katolsk og den var det man må kunne kalle ortodoks.

Vi var nylig på en rundreise i Israel, og det var som om jeg kjente lukten av gammel kristendom da vi besøkte de gamle kirkene fulle av ikoner og stas. Det er som om de gamle kirkene har en "tyngde" som vi protestanter aldri noensinne har smakt, idet vi er avskåret fra en viktig del av historien - riktignok på godt og ondt. Tiden mellom apostlenes gjeringer og reformasjonen har være et sort hull, fylt opp med myter - iallefall for min del inntil for et par år siden.

Men nå er det kveld og endelig tid for å lese litt av kirkefedrene, ørkenfedrene, noen gamle liturgier eller kanskje noen gamle bekjennelsesskrifter ... he-he.

God natt.

mvh
rootsman

RUDIE sa...

Har du vært i Israel nå! Det høres herlig ut!
Jeg kunne godt tenkt meg å opplevd det du har vært med på! Jeg var i Israel en gang for lenge siden, men vi var ikke med på en arrangert tur, og fikk ikke med oss så mye av historien. Men det var jo spesielt å gå i Jerusalem!

Jeg skulle ønske Ortodokse og Katolske Kirken kunne gå sammen igjen. Jeg tror dKK har navnet Den Katolsk Ortodokse Kirke, eller så roter jeg bare litt...
Du skriver:
"Tiden mellom apostlenes gjeringer og reformasjonen har være et sort hull, fylt opp med myter - iallefall for min del inntil for et par år siden."
Det er du nok ikke alene om. Synd det er så mange som fortsatt tror på mytene!
Jeg får vel heller si God Dag til deg! :)